Menu

Symphony X

Göteborg

Pustervik
söndag, 26 maj 2019 kl:19:00

FKP Scorpio presenterar
Symphony X
Pustervik
Datum: 26 maj 2019
Biljettpris ordinarie: 350 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.30


SYMPHONY X
Det symfoniskt progressiva metalbandet Symphony X är redo igen. 26 maj intar de Pustervik. Missa inte chansen att se de hyllade amerikanerna i deras bästa element – live!


På 2015-års helgjutna album ”Underworld” gick Symphony X i Dantes och Orfeus fotspår. Med tvära kast mellan ljus och mörker, smatter och finess reste de på en virvlande berg-och-dalbana ner i helvetet och tillbaka. Där hittade de en ny toppnivå för deras 20-åriga karriär.


Med ”Underworld” i ryggen intog Symphony X bland annat Sweden Rock Festival, där en lyrisk recensent korade Russell Allen till festivalens tveklöst bästa vokalist. Sedan dess har Allen ägnat sig åt sina övriga projekt – Trans-Siberian Orchestra och Adrenaline Mob – medan gitarristen Michael Romeo har släppt sitt andra soloalbum.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

söndag, 26 maj 2019 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad