Menu

Ison & Fille

Göteborg

Pustervik
lördag, 4 maj 2019 kl:19:00

Blixten & Co presenterar:
Ison & Fille
Pustervik
Datum: 4 maj 2019
Biljettpris ordinarie: 370 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


Ison & Fille släpper ny singel, offentliggör kommande album och åker ut på vårturné!


I december förra året fick Sverige ta emot nyheten att Ison & Fille var tillbaka med ny musik! Pengar var det första vi fick höra från duon, en låt om pengars makt över människor. Nu fortsätter de med att släppa singeln Vinnare feat. Cherrie och Imenella, samtidigt som de gör sig redo för ett gäng exklusiva gig på utvalda platser under våren. Biljetterna släpps idag!


Låten ’Vinnare’ handlar om att stå som vinnare, där man befinner sig i livet och som den man är, oavsett förutsättningar eller utgångspunkt. Att vara en vinnare ska inte vara något självcentrerat och tävlingsinriktat, utan något inkluderande som inspirerar flera och mera.


Idag står det också klart att Ison & Fille släpper deras sjätte album som har release den 3 maj! I samband med albumreleasen åker duon ut på vårturné, och de tar med sig både musik från bak i tiden, så väl som helt nytt material som aldrig tidigare spelats live.


Senast Ison & Fille äntrade scenen inför publik var den 13 oktober 2017, då hiphopduon genomförde en bejublad jubileumskonsert för ett utsålt Vasateatern i sin debutplattas minne - Vår Sida Av Stan (2002).


- Det är alltid en mäktig känsla inför varje nytt albumsläpp, men denna gång är det fem år sen sist och det känns som mycket har hänt sen dess för oss både privat och musikaliskt, så det känns extra fett denna gången att få dela med oss av vad vi jobbat på den senaste tiden.


- Vår 15-års-jubileumskonsert för vår debutplatta ”Vår Sida Av Stan” hösten 2017 i Stockholm kändes både som ett firande men också lite som att sätta punkt för något, ett bra läge att ta en liten paus och nu komma tillbaka med något helt nytt. Att släppa musik och att åka ut och spela live igen i vår känns verkligen som en nystart, hälsar Ison & Fille.


Nu är det alltså dags att ge sig ut på vägarna igen - turnén har premiär i Uppsala den 14 april och biljetterna släpps idag kl 10:00 via blixten.se/ison-fille.


Ison Glasgow och Felipe Leiva Wenger släppte debutalbumet Vår Sida Av Stan för 16 år sedan. Därefter har duon släppt ytterligare fyra album, varav två av genrens mest hyllade album - För Evigt (2011) och Länge Leve Vi (2014). Det sistnämnda albumet tog duon ut på ett antal omfattande turnéer, och ådrog sig dessutom nomineringar till Årets Hiphop på P3 Guld och till Årets album, Årets textförfattare och Årets Hiphop/Soul på Grammis.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

lördag, 4 maj 2019 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

370

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad