kl: 20:00

Starcrawler

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Woody West presenterar:
Starcrawler
Pustervik
Datum: 17 juni 2019
Biljettpris ordinarie: 160 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 20.00
På scen: 21.00


STARCRAWLER
Unga LA-bandet Strarcrawler ledda av karismatiska Arrow DeWilde träffades och bildades redan i high-school och har tagit Los Angeles rockscen med storm med sin mörka, högdestillerade rock & roll och deras kompromisslöst kaotiska liveshower. De fick snabbt skivkontrakt genom anrika Rough Trade Records och självbetitlade debuten kom redan förra året till hyllningar i all världens rockpress.


"I Love LA" and "Let Her Be" still demonstrate the potency of Sytarcrawler's au courant mash-up of Raw Power-era stooges, Sunset Strip glam-metal and Nirvana at their hookiest.” - Uncut


Plattan följdes av galet turnerande världen över med spelningar på Primavera, SXSW (där de prisades med SXSW Grulke Prize för bästa US live-akt under festivalen) och Reading samt turnéer och spelningar med namn som Black Lips, Foo Fighters och legendariska namn som The Distillers och MC5.


I år är Starcrawler aktuella med nya singeln ”She Gets Around” som följer upp succésingeln ”Hollywood Ending” och på fredag 5 april släpps Starcrawler’s version av ”Pet Sematary” en cover på Ramones legendariska låt för nyinspelningen av Stephen Kings filmklassiker ”Jurtjyrkogården”.


Starcrawler har redan från början lyfts fram av storstjärnor som Foo Fighters och Elton john, ”Pet Sematary” är producerad Mark Rankin (QOTSA, Adele, Bloc Party, Weezer) och mixad av John Congelton (St Vincent, Sharon Van Etten) och kommande plattan är producerad av legendariske postpunksproducenten Nick Launey som är mest känd för sitt jobb med Nick Cave & The Bad Seeds, Yeah, Yeah Yeahs och Arcade Fire.


Snacka om explosionsartad kometkarriär där medlemmarna knappt ens hunnit fylla 20 år.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-06-17 20:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Järntorgsgatan 12-14


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook