kl: 21:00

Starmarket + Skuldpadda

Pustervik



Detta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Woody West Lördagsklubb presenterar
Starmarket + Skuldpadda
Pustervik
Datum: Lördag 18 maj 2019
Biljettpris ordinarie: 140 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 21.00
Konsertlokal öppnar: 21.00
På scen: 22.00


STARMARKET
Starmarket bildades i Piteå 1994, och blev snabbt en del av den spirande norrländska indie- och hardcorescenen i mitten av nittiotalet. Deras sätt att mixa melankolisk pop och skramlig indierock med attacken och energin från hardcore och punk var något nytt och förebådade på sätt och vis vågen av ”emo”-band som skulle komma ett drygt decennium senare. Starmarkets självbetitlade debutskiva blev ett av det årets mest hyllade album, och låten ”Amber” blev en undergroundhit. Precis som förebilderna i amerikanska Hüsker Dü så har Starmarket styrkan i två sångare och låtskrivare som kompletterar varandra, Fredrik Brändström och Patrik Bergman.? ?Bandets kreativa höjdpunkt kom med 1999 års ”Four Hours Light”, deras kanske mest helgjutna och samtidigt mest experimentella album. Men trots intensivt turnerande i Europa, Nordamerika och Japan så kom aldrig det stora kommersiella genombrottet. Men för väldigt många människor världen över kommer Starmarket alltid ha en särskild plats i hjärtat. Nyligen gjorde de en bejublad återföreningsspelning i Stockholm, följt av en serie utsålda konserter i Japan. Den 18 maj så gästar de Pustervik i Göteborg, missa inte chansen att se ett av Sveriges mest underskattade band live!


SKULDPADDA
Kvällen till ära vankas releasefest för SKULDPADDAs debutalbum Little Islands. SKULDPADDA är en dynamisk explosion, med influenser från kraut, pop, psych, shoegaze och annat som knastrar. Deras liveframträdanden är omväxlande ett rockslag i ansiktet, men lika delar smygande syntiga intron. Under 2018 har de hunnit med en del av landets scener, en vända i London och en skivinspelning på Welfare Studios.


Nu släpper de fullängdsplattan Little Islands i samarbete med Kning Disk och det ska firas med hela Göteborg, där bandet har sitt hjärta. Som en hyllning till den fysiska skivan väljer SKULDPADDA att släppa vinylerna ikväll och i digital form några dagar senare.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-18 21:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Järntorgsgatan 12-14


Fler tillfällen:





Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Inbjudan Till Säsongspresentation 28 Maj!
PRESS
20 maj
kl: 15:50

Inbjudan Till Säsongspresentation 28 Maj!

Vilken magisk modern klassiker får ta plats på Hipps scen i höst, och vilka nutida berättelser kommer att beröra dig på Intiman? En välkänd europeisk dramatiker kommer till Malmö för att regissera sin egen pjäs, kan du gissa vem? Årets familjeföreställning blir en saga alla känner till, men får lära känna på ett helt nytt sätt! Dessutom valsar en välbekant fransman in på...

Bild på Samir & Viktor Välter Sommarsverige Med Nya Hits
PRESS
20 maj
kl: 12:20

Samir & Viktor Välter Sommarsverige Med Nya Hits

Sommaren kan börja! Samir & Viktor har ny musik på gång och sjunger tillsammans med Sverige även denna sommar.  Lika självklara som en saxofuckingfon är duon som fullständigt ritat om den svenska konsertkartan och gjort allsång till ett stående inslag i Melodifestivalen. Historien om Samir & Viktor släpper nya kapitel dagligen. De har fått Sverige att shuffla, ta en...

Bild på Cult Of Luna Offentliggör Höstturné I Upptakten Till Helt Nytt Album - Biljetterna Släpps Nu!
PRESS
20 maj
kl: 12:10

Cult Of Luna Offentliggör Höstturné I Upptakten Till Helt Nytt Album - Biljetterna Släpps Nu!

Det är drygt 2 veckor sedan det svenska post-metalbandet Cult of Luna släppte ny musik för första gången i helt eget namn sedan 2013. Singeln, "The Silent Man", är en försmak på vad som komma skall från ett nytt album som släpps till hösten. Cult of Luna har i flera år hyllats som ett av de absolut bästa livebanden i sin genre, och har vunnit & nominerats till en rad priser och...

Hitta oss på Facebook