Menu

Doyle Bramhall II

Göteborg

Pustervik
torsdag, 29 augusti 2019 kl:19:00

Doyle Bramhall II – sångare, gitarrist, låtskrivare och producent – är välkänd för sitt täta samarbete med mentorn Eric Clapton, men också andra storheter som Roger Waters, Elton John och Sheryl Crow. Han är sonen till musiklegenden från Texas, Doyle Bramhall, och gav sig ut på vägarna redan som tonåring i Jimmie Vaughans band The Fabolous Thunderbirds. Han släppte sitt första soloalbum -96, men det var andra plattan ’Jellycream’, som gjorde att Clapton och Waters fick upp ögonen för den unge talangen.


Samarbetet med Clapton tog fart genom grammy-vinnande albumet ’Riding with the King’, vilket gjordes ihop med BB King. Utöver Bramhalls gitarrlir var även två av Claptons favoriter från Bramhalls ’Jellycream’ med på skivan. Bramhall blev sedemera en pålitlig och kreativ samarbetspart både på turné och i studion, och efter tid även medproducent.


Genom att agera producent och kompmusiker till andra artister fick den egna solokarriären stå åt sidan, men 2016 släppte han så det efterlängtade ’Rich Man’, en skiva där han utforskade djupa och personliga ämnen och känslor som följd av sin fars bortgång några år tidigare. I fjol släppte han sitt femte soloalbum ’Shades’, med vilket han visade nya höjder som musiker och sångare.


Han är en sanslös gitarrist och vi vågar påstå Texas bäste artist just nu!


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

torsdag, 29 augusti 2019 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

325

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad