kl: 19:00

Cory Henry & The Funk Apostles

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Cory Henry & The Funk Apostles
Pustervik
Datum: 10 Juli 2019
Biljettpris ordinarie: 395 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


Cory Henry är den grammyvinnande superstjärnan från succébandet Snarky Puppy som nu valt att gå sin egen väg som bandledare, kompositör och frontfigur i det kokande livebandet The Funk Apostles. Med en musikalisk resa som musiker bakom världsstjärnor som Kenny Garrett, Bruce Springsteen och Erykah Badu, har nu Cory Henry blivit en världsartist i sitt eget namn.


Underbarnet Cory som började spela Hammondorgel när han var två år och debuterade på Apollo Theatre i New York vid sex års ålder, är kanske den perfekta mixen av Stevie Wonder, Marvin Gaye och Herbie Hancock. En modern mästare vid Hammond B3-orgeln och en musikalisk tornado av stilar och uttryck. Cory Henry mixar oblygt jazz, soul, funk, gospel, blues och afrobeat till sin egen enormt smakrika gumbo.


Cory Henry & The Funk Apostles anses av många i branschen vara ett av världens bästa liveband just nu och spelar under sommaren på de flesta stora festivalerna världen över. Att de besöker Göteborg och Pustervik för en exklusiv spelning mitt i vår svettiga högsommar känns helt enkelt för bra för att vara sant! Kom och upplev en blivande legend på Pustervik!


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-07-10 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Cory Henry

Cory Henry, Seven på Spotify

Gotcha Now Doc

Seven

Cory Henry, Donna Lee på Spotify

Gotcha Now Doc

Donna Lee

Cory Henry, Green Dolphin Street på Spotify

Gotcha Now Doc

Green Dolphin Street

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook