Menu

Whitney

Göteborg

Pustervik
tisdag, 6 augusti 2019 kl:19:00

Woody West & Luger Presenterar:
Whitney
Pustervik
Datum: 6 augusti 2019
Biljettpris ordinarie: 240 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


Whitney är det unga Chicagobaserade storbandet som egentligen består av duon sångaren/trummisen Julien Ehrilich och gitarristen Max Kakacek som tidigare synts i andra indiestorheter. Efter en serie strålande singlar släppte de sin debutplatta ”Light Upon the Lake” i juni 2016 och tog både publik och kritiker med storm med sin tillbakalutade men passionerat soulinfluerade countryslackerrock. Albumet var ett av det årets allra bästa, duon visade upp en låtskrivarbegåvning och musikalitet långt bortom det vanliga där Ehrlich mjuka falsett alltid dansar lätt runt Kakaceks enastående gitarrslingor.


Live bestod gänget av ett storband på 6 personer, inklusive blås och efter att ha gjort en mindre Europaturné efter första singeln ”No Woman” så blev gänget snabbt sommarens festivalsuccé med bejublade och hypade framträdanden i samband med SXSW, Primavera, Stay Out West och End of the Road. En succé som sedan följdes upp med en slutsåld klubbturné under hösten (och Whitney’s tredje spelning på Pustervik inom loppet av 7 månader).


Efter en tids tystnad har bandet på sistone börjat portionera ut spelningar och skvallra om album nummer två, eller som bandet själva konstaterade i en intervju nyligen: ”if people liked Light Upon The Lake, they are really going to fuck with this”.


Sommarens hetaste spelning är därmed här!


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

tisdag, 6 augusti 2019 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad