Menu

Dead Boys + Troublemakers + GLO

Göteborg

Pustervik
söndag, 23 juni 2019 kl:19:00

DEAD BOYS – på scen 22.00
Jag trodde inte att den dagen skulle uppstå då jag fick äran att sätta upp Dead Boys men nu är den dagen här! Tiden går och punklegenderna Dead Boys som är ifrån Cleveland firade med en comebackturné för 2 år sen, för då var det nämligen 40(!) år sedan deras klassiska platta ”Young snotty and alright” släpptes.” Enligt mig är det en av de bästa punkplattorna som någonsin har släpps, plattan börjar ju med den massiva dängaren ”Sonic Reducer” och sedan håller det hög kvalitet rätt igenom.


De var såklart ett stammisband på CBGB´S I New York på den tiden ihop med The Ramones, Iggy Pop, New York Doll m.m men trots att de succé på hemmaplan så blev det aldrig någon Europaturné för Dead Boys. Förrän nu. Till råga på allt är det den enda Sverigespelningen men Göteborg är väl ändå punkens huvudstad I Sverige?


TROUBLEMAKERS – på scen 21.00
Behöver man ens presentera de här göteborgsgiganterna? Evighetsmaskinen Troublemakers gör aldrig någon besviken. Det finns väl inte någon som gillar punkrock som inte kan nynna med i minst 5 stycken Troublemakers-låtar? Med sina träffsäkra texter blir det alltid allsång o dans när trubbelmakarna kommer till stan o inte minst i Göteborg där de nästan börjar få mer kultstatus än Poseidon!
Personligen så har det här bandet betytt otroligt mycket för mig ända sen jag tog mina första stapplande punksteg, till när de spelade på min studentskiva, ja de har varit med mig i mitt hjärta hela vägen så att säga!


GLO – på scen 20.00
GLO från Göteborg. Egentligen ska man väl inte beskriva mer än så?


GLO var ett av de allra första punkbanden i Sverige med sin uppstart redan 1977. Eftersom bandet var det yngsta och samtidigt det mest ösiga så fick man mycket stor uppmärksamhet både vid spelningar och i media. Under punkeran spelande man land och rike runt, släppte två singlar och en LP i lite olika konstellationer, men hela tiden med de tre tongivande grundarna Jazz-Lars, Nät och Svettrullen vid rodret. Nu, efter bara 37 års (!) paus är de tre originalmedlemmarna på gång igen, förstärkta av de nya kompanjonerna: Martin Fabian (Attentat, Rukorna, Terminalpatienten), Gerth Svensson (Straitjacket, Liket Lever, Cortex), Galgen (Svenson, Iron St, Dieter Schöön) och Darko Svarander (Uran GBG, Iron St.) GLO spelar sina tidiga hits blandat med nytt, blytungt material. Dessutom kör man andra låtar från medlemmarna. Så man kanske kan hoppas på att få höra låtar från något av de ovanstående banden. I närtid kommer nytt material att släppas på vinyl och stream. GLO lovar att köra en av de absolut tyngsta och ösigaste spelningarna i Sverige i år, SPÄNNANDE säger jag!


Club Slacker
Söndag 23:e Juni
Pustervik
Dörrar. 19.00
Entre: Förköp via tickster 250 kr + servceavgift
www.jonk.se


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

söndag, 23 juni 2019 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad