Menu

Bill Callahan

Göteborg

Pustervik
söndag, 13 oktober 2019 kl:19:00

FKP Scorpio presenterar:
Bill Callahan
Pustervik
Datum: 13 oktober 2019
Biljettpris ordinarie: 395 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


BILL CALLAHAN
Från de tidiga årens lekfulla, heminspelade lo-fi-kassetter, via hans geniförklarade släpp som Smog och fram till senare års utgivningar i eget namn har Bill Callahan alltid gått sin egen väg. Nu leder den vägen honom hit till Pustervik. Då Bill Callahan kommer till Göteborg i höst är han aktuell med ”Shepherd in a Sheepskin Vest” – hans första nya album sen 2013.


Som Smog var han med och drev på 90-talets lo-fi-explosion. Sedan dess har Bill Callahan förfinat, vidareutvecklats och hittat nya infallsvinklar. Därför kändes det bara logiskt att han elva album och 17 år in i karriären valde att debutera på nytt. Den här gången i eget namn.


Sedan 2007 års Bill Callahan-album ”Woke on a Whaleheart” har han mutat in sig som en bländande singer/songwriter. Med samma svartsynta ironi som han burit med sig sen Smogs tidiga släpp spinner Callahan fram mästerliga släpp, där både berättandet och inramningen alltid har lika mycket att erbjuda.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

söndag, 13 oktober 2019 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad