kl: 19:00

Martin Salomonsson + Jacob Öhrvall

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Martin Salomonsson + Jacob Öhrvall
Pustervik
Datum: 19 juni 2019
Biljettpris ordinarie: 80 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00


Martin Salomonsson
Linköpingssonen, som flyttade till västkusten, är nu återigen aktuell med ett nytt album - Change the Water.


Change the Water är en uppföljare till albumet Fall (2013), men här har Martin Salomonsson än mer utvecklat sitt sound. Han låter gitarrer och stämsång blandas med brass och synthar, och känslan han skapar är en gungande, drömsk, mörk pop med en andning av hoppfull längtan.


Texterna tangerar ämnen som lögner, längtan, obeskrivlig kärlek och förlorad sådan, snurret - ja, allt det som rör och berör det mänskliga.


Martin Salomonsson -Voice, Git
Pär Öjerot -Git
John Lönnemyr -Synth
Viktor Turegård -Bas
Malin Almgren -Dr
Emelie Molander -Str


Jacob Öhrvall
Indie-pop/rock på svenska. Göteborgsbasisten som främst synts i band som Klabbes bank och the Big Almost, har tagit steget till frontman och sångare.


Med en förkärlek till skräniga gitarrer och stora melodier är det här musik du inte hört förut. Musik som gapar efter mycket. Med texter som handlar om allt det där du vill, men inte orkar tänka på.


Jacob släppte i mars det egenproducerade debutalbumet Long gone och det är nu äntligen dags att fira. Jacob kommer hit med sitt band som inte lämnar någon oberörd så det här ett tillfälle du inte vill missa.


”Jacob Öhrvall tar han sig an texter och skapar popmusik som är för bra för att tappas bort. Det här är en artist som minst sagt sticker ut ur den där fållan många vill kalla indiepop.”


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-06-19 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook