kl: 19:00

Sam Outlaw + Special Guest: Lydia Luce

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Woody West presenterar:
Sam Outlaw + Special Guest: Lydia Luce
Pustervik
Datum: 27 september 2019
Biljettpris ordinarie: 225 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen:


Den moderna Californiacowboyen Sam Outlaw har gjort stor succé senaste åren med storslagna debutalbumet ”Angeleno” och starka uppföljaren ”Tenderheart”. Albumen är dränkta i solsken, västkustens countrymusik och myter med klassiska ekon av allt från stekhet ’60s Bakersfield honky-tonk till lummig ’70s Laurel Canyon singer/songwriterpop i något som upphovsmannen själv valt att kalla SoCal country.


Efter att ha jobbat i reklambvanchen i 20årsåldern och lirat på små barscener runt om Los Angeles så släppte den då 33-årige Sam Outlaw “Angeleno" 2015, producerad av legenden Ry Cooder och hans son Joachim Cooder. “Angeleno” och ”Tenderheart” introducerade Sam som en lika självklar som självsäker begåvning vars tidlösa countrypopmelodier är gjorda för att bli framtida klassiker på den amerikanska FM-radion bredvid likväl Gram Parsons och George Jones som Tom Petty och Dwight Yoakam.


Nyligen lämnade Sam och hans fru L.A. för Nashville, för att finna en bättre miljö att fostra deras två unga barn. Han gjorde sin debut på legendariska Grand Ole Opry 3 maj, samma dag som han överraskande släppte lekfulla koncept-Ep’n ”Hat Acts”, ett surrealistiskt honky-tonk drama. ?
Ny musik ryktas vara på väg och samtidigt ger sig publikfavoriten Sam Outlaw ut på vägarna på bägge sidor Atlanten i höst igen. Med sig på turnén tar han med sig unga Nashvillesinger/songwritern och multiinstrumentalisten Lydia Luce som kvällens Special Guest.


”Sam Outlaw växte upp med Beatles och agerar tydligt på den här sidan av Ryan Adams (för övrigt stort Outlaw-fan). Musiken bottnar minst lika mycket i Eagles, Tom Petty och Chris Isaak som i George Jones och Dolly Parton.” – Håkan Steen, Aftonbladet


”»Tenderheart« tydliggör ånyo Outlaws styrka: hans utsökta låtskrivarförmåga.” – Tony Ernst, Sonic Magazine


”Det finns några nedtonade spår på den här skivan som är förbluffande starka i all sin missvisande anspråkslöshet att man hämtar efter andan.” – Johan Lindqvist, GP


"Outlaw has crafted an instant classic with his album, Angeleno." - NPR


“A legitimate contender to be the biggest country star L.A. has produced since Dwight Yoakam.” - LA Weekly


"Outlaw has ideas to spare, and his instinct to nurture them in the wild West is the right one.” - Nashville Scene


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-27 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Sam Outlaw

Sam Outlaw, Keep It Interesting på Spotify

Angeleno

Keep It Interesting

Sam Outlaw, Ghost Town på Spotify

Angeleno

Ghost Town

Sam Outlaw, Love Her For A While på Spotify

Angeleno

Love Her For A While

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook