Andreas Moe

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Jubel presenterar
Andreas Moe
Pustervik
Datum: Onsdag 9 oktober 2019
Biljettpris ordinarie: 225 kr + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
På scen: 20.00


Andreas Moes röst spreds över världen när han 2011 sjöng på Aviciis singel ”Fade Into Darkness”. 2015 släppte han sitt debutalbum ”Before The Rumble Comes”. Ett album som bland annat innehåller spåret ”Ocean”, vilken blev guldcertifierad i Sverige och två år senare följde han upp med EP:n ”Maybe It’s All We Dreamed Of”. Nu släpps ”Love Fast, Heal Slow EP”. Med färgstarkt gitarrspelande och känsloladdade texter sjunger Andreas om hjärtesorg, psykisk ohälsa och att dansa bort sitt hjärta.


Om EP:n säger Andreas Moe:


– Det känns sjukt kul att äntligen få släppa låtarna som jag har suttit och hållit på ett tag med nu. Jag har släppt musik förut men aldrig känt så som jag känner för den här EP:n. Jag är stolt! Stolt över att ha gjort något som verkligen är jag, som jag till 100% kan stå rakryggad bakom.


Utöver skiv- och EP-släpp har Moe under eget namn turnerat genom Europa två gånger samt turnerat med John Mayer och Kodaline. Nu i oktober är det dags att åka ut på vägarna igen när Andreas Moe gör två exklusiva spelningar i Göteborg och Stockholm.


– De här låtarna har legat i en dator alldeles för länge så nu vill jag verkligen ut och spela dom och ge dom luft! Det är alltid kul att komma ut och spela med några nya låtar i bagaget, man vet aldrig riktigt hur det ska kännas eller hur de ska tas emot.. Spännande!


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-09 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Andreas Moe

Andreas Moe, Ocean på Spotify

Ocean

Ocean

Andreas Moe, Ocean - LCAW Radio Edit på Spotify

Ocean (LCAW Radio Edit)

Ocean - LCAW Radio Edit

Andreas Moe, Step Down From It - Single Version på Spotify

Step Down From It

Step Down From It - Single Version