Menu

Angel Olsen + Support: Hand Habits

Göteborg

Pustervik
tisdag, 4 februari 2020 kl:19:00

Woody West Presenterar:
Angel Olsen
Support: Hand Habits
Pustervik
Datum: 4 februari 2020
Biljettpris ordinarie: 260 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


Angel Olsen
Angel Olsen är det perfekta exemplet på hur en artist kan skriva sig själv bortom sin egen tid. Hur en fortfarande, med små medel, kan skapa det största av avtryck med det minsta av medel så länge uttrycket är filterlöst. Med precist skulpterade textrader, en överjordisk empati och en röst som i varje stavelse lyckas förmedla absolut angelägenhet är Angel Olsens nästan som en indierockens Dolly Parton. Full av jukebox-romantik, extravaganta håruppsättningar men alltid med en direkt kanal till hjärtat på de som tar sig tid att verkligen lyssna.


Angel Olsen växte upp i St. Louis, Missouri där hon fick sin musikaliska fostran i folkmusiken. Tonåriga Angel började snart själv spela akustiskt på diverse caféer, en era som är dokumenterad på skivan ’Half Way Home’ från 2012. Men det var med ’Burn Your Fire For No Witness’ (2014) och framförallt ’MY WOMAN’ (2016) som Angel Olsen började expandera sitt uttryck med indierock, synthar och flirtar med girlpop. Det var också då som artisten, numera bosatt i Asheville, North Carolina nådde ut till den större publiken. 2017 kom ’Phases’, en samling hemmainspelade demos och covers som bidrog med ytterligare en pusselbit för den som önskar förstå Olsens artistskap, och i oktober kommer hennes efterlängtade nya album ’All Mirrors’.


Support: HAND HABITS


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

tisdag, 4 februari 2020 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

260

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad