Menu

Pale Honey

Göteborg

Pustervik
fredag, 13 mars 2020 kl:21:00

Klubb Instant presenterar
Pale Honey
Fredag 13 mars 2020
Dörrar: 21.00
På scen: ca 22.00
Åldersgräns: 18 år


Flerfaldigt P3 Guld-nominerade bandet Pale Honey (Tuva Lodmark och Nelly Daltrey) har gått tillbaka in i studion med producenten Anders Lagerfors för att spela in sitt tredje album som är planerat att släppas under våren. Nu är det även klart att de spelar på Lilla Vega, Pustervik och Slaktkyrkan i mars nästa år.


Pale Honey består av Tuva Lodmark (sång och gitarr) och Nelly Daltrey (trummor) från Göteborg. Bandets producent Anders Lagerfors spelar med dem live, som förstärkning på gitarr, bas och synth.


Pale Honeys uppmärksammade debut-EP ”Fiction” släpptes våren 2014. Ett år senare släppte bandet sitt självbetitlade debutalbum som fick fina recensioner och generade en P3 Guld-nominering i kategorin Årets nykomling. Hösten 2017 släpptes bandets andra album ”Devotion” som även det möttes av strålande kritik, bland annat i DN (”Livsbejakande mörkermelodier”, Sonic (”Kärnfull rock från en duo fulltankad av attityd”) och Nöjesguiden (”Tuva Lodmark och Nelly Daltrey förtjänar er uppmärksamhet”).


Musikmagasinet GAFFA lyfte fram Pale Honey med orden ”BÄST JUST NU” och att inget annat svenskt band låter som dem. De fick därefter dubbla P3 Guld-nomineringar för Årets rock och Årets grupp. Pale Honey har sedan dess varit support till Iron & Wine’s Skandinavienturné, uppmärksammats av ingen mindre än Iggy Pop i hans egna radioprogram, spelat på Roskildefestivalen och medverkat på DR:s (Danmark Radios) TV-sända gala.


Pale Honey är just nu högaktuella med nya singeln ”Set me Free”, en låt som handlar om ett uppbrott där man aldrig släppt taget och där friheten fortfarande är långt ur sikte. I vår kommer bandets tredje album och i mars nästa år kan vi äntligen uppleva dem live igen!


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 13 mars 2020 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad