Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:00

Sebadoh + Support

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Woody West Presenterar:
Sebadoh + Support
Pustervik
Datum: 14 mars 2020
Biljettpris ordinarie: 240 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


Det har gått sex år sedan senaste albumet från Sebadoh så man skulle kunna tro att nya plattan ’Act Suprised’ varit en lång väntan. Men med dessa lo-fi indielegenders mått mätt är detta ändå rätt snabbt. Iallafall om man tänker på att hoppet mellan senaste albumet ’Defend Yourself’ och dess föregångare ’The Sebadoh’ var 14 år. Sen har ju bandets medlemmar Lou Barlow, Jason Loewenstein och Bob D’Amico, särskilt när Barlow titt som tätt försvinner iväg med Dinosaur Jr.


Nya albumet ’Act Surprised’ består av 15 låtar inspelade av Justin Pizzoferrato som också jobbar med Dinosaur Jr, en platta där de förutom hjälp utifrån (de producerade tidigare album själva) även givit sig själva lite att hinna avsluta inspelningarna på rätt sätt. ’Act Suprised’ är både fokuserad och turbulent på samma gång, något som kommer från vårt avancerade digitala samhälle och den dominans mobiler och internet har över våra liv. Låtarna innehåller allt som definerat bandet genom deras 30åriga karriär, men samtidigt förfinar och förädlar det klassiska Sebadoh på väg mot nya mål och lägger på samma nivå som det bästa de gjort.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-14 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: