Menu

1900

Göteborg

Pustervik
måndag, 21 december 2020 kl:19:00

Frihamnen Event & United Stage presenterar
1900
Pustervik
Söndag 29 mars 2020
Dörrar: 19.00
På scen: ca 20.00
Biljettpris: 350:- + service
Åldersgräns 18 år


1900 – En Audiovisuell föreställning


Utrustad med gammalmodig inspelningsutrustning och ett oslagbart sinne för minimalistiska melodier skapade Christian Gabel temaalbumet “1900” om det våldsamma 1900-talet. Skivan följdes upp av albumet “Tekno” som också den använde collage av ljud och melodier fångade med analoga rullbandspelare för att skapa en helt egen värld.
1900-projektet har blivit en osannolik framgångssaga där många människor tagit musiken till sina hjärtan och låten “Den minsta av segrar” har rent av blivit lite av en hit som flitigt förekommit i olika TV-program.
Men en riktig succé blev 1900 först när Christian Gabel tog steget att sätta upp en scenversion av den värld som ryms på de båda albumen. Tillsammans med en samling välrenommerade multiinstrumentalister och makalösa videoprojektioner framförde Gabel för första gången musiken under en serie kvällar på Orionteatern i Stockholm. Publiken upplevde en audiovisuell helhetsupplevelse som förflyttade åskådaren till en plats av svunnen tid och minnen av saker som aldrig ägt rum.


Responsen lät inte vänta på sig. Såväl publik som kritiker tog föreställningen till sina hjärtan. Toppbetyg delades ut i pressen:
”Kanske är det strömningstjänsternas musikaliska överflöd och den digitala tillvarons känsla av förgänglighet som skapar ett så starkt sug efter en analog helhetsupplevelse som denna.” – 5/5 Dagens Nyheter
”Efter konserten blir jag kvar i stolen med en konstig, Twin Peaks-aktig, känsla i hela kroppen - jag känner mig både upprymd och förvirrad, vad var det som just hände? Och kan man verkligen rysa av välbehag och förundran i 90 minuter? Jo, det kan man tydligen” - 6/6 Gaffa


Föreställningarna sålde snabbt slut och efterfrågan på fler speltillfällen har sedan dess varit stor. Nu ger Christian Gabel åter ett antal väl valda konserter med 1900.


Christian Gabel är musiker och producent som till vardags spelar i Bob Hund. 1900-bandet består av Lisa Nordström, Andreas Söderström, Frida Johansson, Per Eklund och Pelle Ossler. Föreställningens visuella element är skapade av Mats Sahlström, Linus Johansson och Johannes Winkler tillsammans med Christian Gabel


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

måndag, 21 december 2020 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad