Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 21:00

Jonathan Wilson

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Woody West presenterar
Jonathan Wilson
Fredag 3 april 2020
Biljettpris ordinarie: 240 + service
Dörrar: 21.00
På scen:
Åldersgräns: 18 år


På senare år har den Los Angeles-baserade artisten, producenten,
gitarristen och studiomagikern Jonathan Wilson varit den okrönte kungen av den pånyttfödda och vitaliserade Laurel Canyon-scenen.


Genom hyllade album som folkrockspsychedeliska ”Gentle Spirit”, den storslagna ”Fanfare” med en rad supergäster (David Crosby, Graham Nash, Jackson Browne och Josh Tillman aka Father John Misty samt medlemmar från bland annat Wilco och Tom Petty & The Heartbreakers) samt massiva psychsoftrockplattan ”Rare Birds” har Wilson blivit ett aktat namn både bland kritiker, publik och kollegor och som producent ligger Wilson tillsammans med vännen Josh Tillman bakom framgångssagan Father John Misty och mästerverken ”Fear Fun” och ”I Love You, Honeybear”.


Jonathan Wilson spenderade det mesta av 2018 längs vägarna, dels efter släppet av ”Rare Birds” men också som sångare/gitarrist i Roger Walters superband under ” Us + Them” världsturnén. En hemlängtan växte sig djup och stark under tiden hemifrån och den gick djupare än hemmet och studion i LA, han saknade sin barndom, sitt hem och uppväxt i North Carolina. Han saknade södern.


Väl hemma igen packade Wilson ihop sina grejer, drog till Nashville med 20 sånger på fickan för att återfinna sin ursprungliga kärlek till det amerikanska musikarvet. Musiken han spelade med sin far och hans vänner när han växte upp som barn i södern, bluegrass, country och allt annat. Han drog ihop sina egna personliga favoriter - och några av de mest legendariska namnen - bland söderns sessionmusiker, Mark O’Connor, Dennis Crouch, Kenny Vaughn, Jim Hoke, Russ Pahl, Pat Sansone och Jon Radford och spelade in allt live i studion.


Första smakproven från kommande albumet heter ”So Alive”, ”69 Corvette” och ”Skinny Legs” och finns ute på streamingstjänster nu, och i samband med att albumet släpps under våren 2020 turnerar Jonathan Wilson med band.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-04-03 21:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: