Menu

Leif Vollebekk

Göteborg

Pustervik
måndag, 19 oktober 2020 kl:19:00

OBS INSTÄLLT - Nytt datum 19 oktober
Woody West & Luger Presenterar:
Leif Vollebekk
Pustervik
Datum: OBS nytt datum 19 oktober 2020
Biljettpris ordinarie: 180 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


Leif Vollebekk är en av de där tidlösa musikaliska begåvningar som känns en särskilt hemlighet trots att ryktet om begåvningen för längesedan spridits bland kritiker, musiker, fans och musikälskare. En ung folkindie-singer/songwriter från Montreal som efter ett par album kritikerhyllad album, ett flertal turnéer där han delade scen med artister som Suzanne Vega, Angus & Julia Stone, Daniel Lanois och Basia Bulat och spelat på festivaler som SXSW, End of the Road och Newport Folk Festival kände att han behövde hitta sin egen röst.


I vintras släpptes aktuella albumet ”Twin Solitude”, en platta som gör upp med tidigare erfarenheter och som handlar om att finna sig själv. Något som Vollbekk lyckas med på ett oerhört imponerande och självklart vis och framstår som en av folkindiescenens största talanger i processen. “I used to think, ‘This will be kinda like a Neil Young song,’ ‘This will be kinda like a Bob Dylan song,'” Vollebekk says. “I kinda ran out of people to imitate. And then there was just me”. ”Twin Solitude” släpps via lilla kanadensiska kvalitetsindielabeln Secret City Records som även släpper originella begåvningar som Basia Bulat, Patrick Watson, The Barr Brothers och Owen Pallett.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

måndag, 19 oktober 2020 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad