Menu

Jelassi

Göteborg

Pustervik
fredag, 17 april 2020 kl:21:00

Klubb Instant & Live Nation presenterar
Jelassi
Pustervik
Datum: Fredag 17 april 2020
Biljettpris ordinarie: 180 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 21.00
Konsertlokal öppnar: 21.00
På scen:


Jelassi är det unga hiphopfenomenet från Farsta som sedan tonåren hängt i studior och skrivit lyrik. Hon spelade på SMASH-festivalen 2018 innan hon hade släppt en officiell singel. Hon har uppträtt på Polar Music Prize-utdelningen och på skiva gästat Silvana Imam och Cherrie. Hon säger sig vara trött på negativism, glorifiering av våld och droger, vill i stället bidra med någonting annat.


En inte alltid lätt eller spikrak livsresa tar sig Jelassi an med humor, precision, förändringsvilja. 2018 började det talas om henne då hon dök upp på låten 20 lax ihop med DJ Black Moose, Ozzy och Michel Dida. Samma år fick hennes egen låt Inte konsti spridning på Youtube och året därpå släpptes så rättvist haussade debutsingeln Keff båt. Nu är hon aktuell med en stark debut-EP som fått namnet “Port 43” och två starka Grammisnomineringar för Årets Nykomling samt Årets Musikvideo till just “Keff Båt.” Hon står även nominerad som Årets Textförfattare på Manifestgalan.


“Port 43 på Blattebacken i Farsta är en plats som har format mig som människa. Jag har gråtit, ätit, sovit och skrattat i den där porten. Trots att jag inte bor kvar där idag, vill jag ändå börja min berättelse därifrån.”


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 17 april 2020 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad