Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:00

Sylvester Schlegel

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

28 Booking presenterar
Sylvester Schlegel
Pustervik
Datum: 19 maj 2020
Biljettpris: 150 kr + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
På scen:


Jag tänkte att den här gången ska jag klara mig själv.
Musik skapad helt utan påverkan av andra. 100% intuition och helt utan kompromisser.
Inga mellanhänder, bollplank, sällskap, stöd eller livlinor. Att komma så nära sig själv som det bara går. För det är väl vad det går ut på, den här grejen? Att klä av sig allt och förmedla det som finns där under med toner? En narcissistisk odyssé utan like var planen. Men i slutändan visade det sig såklart att själv är en ganska medioker dräng. Och min tålmodige vän och kumpan Emanuel Lundgren fick kliva in och rensa upp i röran.


Jag ville att det skulle låta som ett elektriskt tivoli i en betong-bunker. Som en budget-scifi-film bakom järnridån. Döds-grått och färgsprakande på samma gång. Fallfärdiga maskiner
och skinande hopp om framtiden. Mekaniskt och organiskt, smutsigt och skinande. Yxigt sågade pusselbitar som inte riktigt passar i varandra. Med lika delar fingerfärg och mikrokirurgi kom vi hyfsat nära ändå, Emanuel och jag. Nu är det no turning back och jag är som vanligt lika stolt som jag är skräckslagen.


”Röka Inomhus” släpps den 3/4 på orange vinyl och Spotify, och i samband med det tar jag med mig ett par goda vänner för att försöka sätta upp detta semielektroniska spektakel på några av landets finaste scener. Jag vet att tajmingen är diskutabel, men det finns faktiskt bara nu.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-19 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: