Menu

Tower of Power

Göteborg

Pustervik
onsdag, 21 oktober 2020 kl:19:00

I drygt 50 år har Tower of Power levererat det bästa inom R&B. Nu släpper de nya albumet ”Step Up” och i höst tar de turnén till Göteborg!


Från deras debut klättrade de under sjuttiotalet högt på listorna med hits som ”You’re Still A Young Man”, ”So Very Hard To Go” och ”What Is Hip” för att nämna några. De uppträder regelbundet inför utsålda hus över hela världen och idag är bandet populärare än någonsin och turnerar lika intensivt som alltid.


”Jag älskar det fortfarande mer än någonsin. Vi är inget ”smooth” jazzband eller något retroband… vi följer inte trender, vi bara skapar vår musik precis så som vi vill ha den. Vi upptäckte för många år sen att när vi gjorde så, så gillade även fansen det. Varje gång vi spelar, spelar vi musik vi älskar för att vi måste göra det på vårt sätt”, säger bandets frontperson Emilio Castillo.


Tower of Power har också turnerat med band som Santana, Sly Stone och Creedence Clearwater Revival; de har spelat på album med artister som Elton John, Smokey Robinson, Rod Stewart, Aerosmith och Dionne Warwick och influerat en hel generation band.


Sist de var i Göteborg för ett utsålt Pustervik, så det är med andra ord ett kärt återseende när det blåsbaserade tiomannabandet Tower of Power kommer tillbaka i höst!


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

onsdag, 21 oktober 2020 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

460

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad