kl: 19:00

The Marcus King Band

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Woody West Presenterar:
The Marcus King Band
Pustervik
Datum: 30 juni 2020
Biljettpris ordinarie: 240 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


THE MARCUS KING BAND
23-årige Marcus King är supertalangen, gitarrhjälten och låtskrivarfenomenet som med sin kraftfulla, karakteristiskt soul-dränkta röst hanterar allt från rå rock’n’roll till själfulla soulballader och jordnära country & americana på sin hyllade solodebut ’El Dorado’.


Albumet ’El Dorado’ är strålande inspelat tillsammans med mästerproducenten Dan Auerbach (The Black Keys, och producenten bakom Nikki Lane, Bombino och Yola) och är en uppvisning av självklar och självsäker rock och storslagen sydstatssoul från en av de största talangerna av sin generation. Plattan är redan hyllad stort som ett av årets starkaste album -


”An able soul shouter. ... At times suggesting an Allmans session at Hi Records.”- Rolling Stone,


”Det här är bara början på historien om americanans nye kronprins Marcus King - Det kan faktiskt vara så att amerikana-scenen inte sett en mer hypas talang sedan Ryan Adams släppte ”Heartbreaker” för tjugo år sedan” - Johan Lindqvist, GP


The Marcus King Band bildades I Greenville, South Carolina 2013 består förutom Marcus King av trummisen Jack Ryan, basisten Stephen Campbell,  trumpetaren Justin Johnson och steel-gitarristen Dean Mitchell och skapade sig snabbt ett rykte som talanger utöver det vanliga i southernrock-bluesrock-americana-kretsar.


Genombrottet kom direkt med bandets debutplatta ”Carolina Cofessions” som producerades av Grammyvinnande superproducenten Dave Cobb (Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Colter Wall) och som hyllades vitt och brett medan bandet turnerat besinningslöst med över 140 spelningar senaste året (bla succé på Willie Nelsons SXSW-party). De är ett tätt sammansvetsat band till bredden fyllt med talang, och har de snabbt visat att de som är ämnade för storheter. 


Marcus King spelade nyligen med Chris Stapleton som kallade honom ”one of his favorite artists” och i vår har han turnerat inför ett otal utsålda hus längs vägen har lett till att hyllningskören ständigt växer sig starkare.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-06-30 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: