Menu

The Jesus & Mary Chain - Play Darklands

Göteborg

PUSTERVIK
tisdag, 16 februari 2021 kl:20:30

b* * * KONSERTEN HAR FLYTTATS! * * *

De framflyttade konserterna med The Jesus and Mary Chain har nu fått nya datum. 15 februari 2021 spelar bandet på Cirkus i Stockholm, och 16 februari 2021 på Pustervik i Göteborg. Tidigare köpta biljetter till konserterna som skulle ha skett i mars är fortfarande giltiga till respektive stad./b

Debuten Psychocandy från 1985 må ha varit mer uppseendeväckande i all sin rundgångsringande bångstyrighet, men uppföljaren Darklands två år senare kan nog ses som själva essensen av The Jesus and Mary Chain.

En lika delar mörk, honungssöt och läderdraperad jangle-pop med tentakler till The Velvet Underground, Suicide och Joy Division. I stället för Bobby Gillespie-trakterade trummor används trummaskin, vilket bara bidrar till att renodla soundet som blir kristallklart och krispigt. När det begav sig var Darklands en omdiskuterad skiva men i dag råder det ingen tvekan om att det är ett av bandets och hela åttiotalets centralverk med odödliga alster som Happy When It Rains, April Skies, Cherry Came Too, Nine Million Rainy Days och titelspåret.

Räkna med en perfekt avvägd balans av coolness och svärta när The Jesus and Mary Chain 15 februari framför Darklands i dess helhet på Cirkus i Stockholm och 16 februari gör samma sak på Pustervik i Göteborg.

bArena:/b Pustervik, Göteborg

bÅldersgräns:/b 18 år.

bRullstolsbiljetter:/b
Rullstolsplats bokas via Tillgänglighetslinjen på: 0776-707777 eller valfritt Ticketmaster biljettombud.

bArrangör: a href=http://www.luger.sewww.luger.se/a /b

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

tisdag, 16 februari 2021 kl: 20:30

Plats

Göteborg, PUSTERVIK

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

485kr - 485kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad