Menu

Watkins Family Hour

Göteborg

Pustervik
torsdag, 14 januari 2021 kl:19:00

Woody West & Northern Trail Presenterar:
OBS INSTÄLLT ! Watkins Family Band
Pustervik
Datum: 14 januari 2021
Biljettpris ordinarie: 200 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


Los Angeles-baserade syskonduon Sean och Sara Watkins som på 90-talet tillsammans utgjorde en del av progressiva bluegrass-bandet Nickel Creek har, sedan 2002 haft en månatlig residens på Largo som gått under namnet Watkins Family Hour. Det har varit en slags varieté där de omfamnat ett brett musikaliskt spektra, samarbetat med otaliga artister - som tex Fiona Apple, Jackson Browne och Dawes- och mellan turnerande haft en scen att kalla hemma.


2015 kom första albumet med projektets namn som avsändare. Det innehöll gästinhopp av flera av deras återkommande samarbetspartners, bland annat Fiona Apple och varieténs husband som består av Benmont Tench (piano), Greg Leisz (pedal steel), Sebastian Steinberg (bas) och Don Heffington (trummor). En första turné när, syskonen Watkins tog projektet ut på vägarna i deras huvudsakliga form - kryddat med regionala gäster.


Efter att i fem års tid på varsitt håll spenderat tid med både soloprojekt, som andra konstellationer - Sara Watkins utgör en tredjedel av supergruppen I’m With Her - så kom uppföljaren ‘Brother Sister’ ut våren 2020. Nya albumet innebär också en kursändring då syskonen fokuserat mer på den musikaliska dynamiken mellan dem, och till skillnad från debuten är innehållet även till större delen nytt egenskriven material.


Sara såg vi senast med I’m With Her i maj 2018, på ett utsålt Bryggarsalen i Stockholm. I Januari 2021 kommer hon hit igen, men denna gången tillsammans med sin bror Sean när Watkins Family Hour gör Sverige-debut med två datum.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

torsdag, 14 januari 2021 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad