Menu

Perturbator

Göteborg

Pustervik
fredag, 29 oktober 2021 kl:17:00

FKP Scorpio Sverige Presenterar:
Perturbator
Pustervik
Datum: 29 Oktober 2021
Biljettpris ordinarie: 265 + service
Åldersgräns: 18 år
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


Perturbator + Health + Author & Punisher
Perturbator är ljudet som skulle ha uppstått ifall 80-talets pastellfärgade synthvåg hade slungats rakt in i en dystopiskt kaotisk framtid. I de djupa skuggorna vilar obeskrivliga fasor, adrenalinnivån är förhöjd, atmosfären har en olycksbådande smak.
Sen 2012 års egenutgivna EP ”Night Driving Avenger” och fullängdaren ”Terror 404” har Perturbator rört sig från de små klubbarna till att inta storfestivaler som Hellfest, Download och Graspop. Det mästerliga albumet ”New Model” gick rakt in som sjua på amerikanska Billboards electronic-lista och 2019 krönte Perturbator med att spela inför ofattbara 500 000 personer på Pol’and’Rock Festival. Längs vägen har han även samarbetat med såväl electronicagiganten Jean-Michel Jarre som de svenska metalfavoriterna Cult of Luna.
Musikaliskt rör sig Perturbator obehindrat mellan Nine Inch Nails suggestiva dimmor, landsmannen Kavinskys urbana sväng och Vangelis dramatiska skimmer. Och resultatet är förödande bra.
Då Perturbator kommer hit till Pustervik 29 oktober tar han med sig det experimentella noiserockbandet Health och den amerikanska industrimetalakten Author & Punisher. Det kommer med andra ord bli en riktigt tung helkväll.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 29 oktober 2021 kl: 17:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

265

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad