Menu

Till Hasse & Tage

Uppsala

Ukk - Stora Salen
fredag, 3 juni 2022 kl:19:00

Hasse Alfredsson och Tage Danielsson har fått oss att skratta, gråta och se omvärlden med nya ögon sedan de startade sitt samarbete på Radiotjänst på 1950-talet. Under drygt 30 år skapade de en oförglömlig nationalskatt av texter, sånger, revyer och filmer. Föreställningen ”Till Hasse & Tage” är en varm, personlig och underhållande kärleksförklaring till radarparet.
Carl Bagge har samlat Grynet Molvig, Jesper Sjöberg (ersätter Fredrik Lycke) och Stockholm Voices för att ta sig ann denna guldgruva av underfundiga och tänkvärda texter. Lika aktuella nu som då. Ensemblen bjuder på musik och sång, i arrangemang av kapellmästarna Bagge och Ekdahl. Under denna unika hyllningsföreställning kommer publiken att få uppleva Hasse och Tages humor, musik och sånger samt de klokheterna som bara de kunde formulera. ”Till Hasse & Tage” är en kulturupplevelse som klingar av tidlös kvalitet och som dessutom har en nerv av nära och personliga kopplingar till komikerduon.
”Till Hasse & Tage” är en föreställning som inte bara vänder sig till dem som minns stordåden Gröna Hund, Gula Hund, Svea Hund, Under Dubbelgöken och andra revyer eller som är gamla nog att komma ihåg när filmen Att angöra en brygga fyllde biografsalongerna då det begav sig. Hasse och Tage har ju även upptäckts av flera nya generationer efter dem! Ingen kan uttrycka det bättre än Hans Alfredsson själv: ” – Du, som säkert är mycket ung, kan ju tala med din mamma eller pappa om hur det var på den tiden då de höll på att trilla av stolen när de såg revyerna vi gjorde, Tage och jag”.
Medverkande:
Grynet Molvig har funnits med i Hasse & Tages värld sedan hennes medverkan i Spader Madam på Oscarsteatern 1969. Senare spelade hon i filmerna Mannen som slutade röka och Sopor. Grynet har även tagit sig ann ”Lilla Gumman som gnor” som hon sjöng på Berns när det begav sig, då hon hoppade in när Monica Zetterlund blev sjuk. Att hon nu åter knyter sina högst personliga band till dessa låtar ger oss en direkt länk till Hasse och Tage.
Jesper Sjöberg är sångare och skådespelare. Han är aktuell i Forever Piaf på Göta Lejon och har tidigare medverkat i en rad musikaler på bl.a. Göteborgsoperan och Wermland Opera.
Sånggruppen Stockholm Voices bidrar med skön stämsång i samma anda som Gals and Pals gjorde i Hasse & Tages revyer.
”Till Hasse & Tage” är producerat av Amusement AB i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress
Föreställningen har flyttats från 8 januari till 3 juni 2022.

Datum / Tid

fredag, 3 juni 2022 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Ukk - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 465

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad