Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 20:00

Jurassic 5 + Ugly Duckling

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Scratch & Pustervik presenterar:
Jurassic 5 + Ugly Duckling
Pustervik - Stora Klubben
Torsdag 12 juni 2014 kl 20.00
På scen c:a 21.00
Ålder 18 år

Ta tillfället i akt att se hela det legendariska och överfeta 6-manna bandet JURASSIC 5 som återförenades förra året på Coachella och bl.a. spelar på Glastonbury. I sommar spelar dom på intima Pustervik som är deras minsta spellokal på Europaturnen! Det blir inte tajtare och svängigare än så här folks!

Dessutom öppnar även Long Beach trion Ugly Duckling upp för J-5 denna kväll i Göteborg, så var mentalt redo för en dubbelkonsert att berätta för barnbarnen om!

www.jurassic5.com
www.uglyduckling.us

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2014-06-12 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:JURASSIC 5

JURASSIC 5, Concrete Schoolyard på Spotify

J 5 (Deluxe Edition)

Concrete Schoolyard

JURASSIC 5, Jayou på Spotify

J 5 (Deluxe Edition)

Jayou

JURASSIC 5, What's Golden på Spotify

Power In Numbers

What's Golden

Jurassic 5 är en amerikansk alternativ hip hopgrupp bildad i Los Angeles 1993 av rapparna Chali 2na, Akil, Mark 7even, Zaakir aka Soup och turntableisterna Cut Chemist och DJ Nu-Mark, som gick ihop från två olika grupper, the Rebels of Rhythm och Unity Committee.


År 2006 lämnade Cut Chemist gruppen för att inrikta sig på sin solokarriär. Året efter splittrades hela gruppen. Den 11 november 2008 släppte de ett samlingsalbum med titeln J5: Deluxe Reissue. 2013 återförenades de för en spelning på Coachella och gav sig ut på en större sommarturné under 2014. Den 20 maj 2014 släpptes deras första singel sedan återföreningen, "The Way We Do It".