Menu

The Afghan Whigs

Göteborg

Pustervik
onsdag, 18 februari 2015 kl:19:00

Woody West presenterar:
The Afghan Whigs
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Onsdag 18 februari 2015 kl 19.00
Ålder 18 år

Med frontmannen Greg Dulli i täten slog The Afghan Whigs igenom i början på nittiotalet och räknas i dag som ett av nittiotalets bästa rockband med sin soulinfluerade rock. Efter att ha återförenats 2011 släppte de sitt nya album Do the Beast i våras och i februari kommer de äntligen till Sverige igen.

The Afghan Whigs bildades i Cincinatti 1986 och sin debutskiva Big Top Halloween två år senare. Efter att ha signat med legendariska indieetiketten Sub Pop släppte de uppföljaren Up In It 1990 och två år senare kom Congregation, som båda byggde upp en kultstatus kring bandet som ledde att de blev signade till majorbolaget Elektra. Deras riktiga genombrott kom året därpå med Gentleman, och under andra halvan av nittiotalet släppte de ytterligare två album innan de splittrades 2001. Det dröjde tio år, under vilka Greg Dulli hade en framgångsrik solokarriär i The Gutter Twins och The Twilight Singers, innan bandet återförenades 2011.

Efter en rad hyllade turnéer sedan återförening och med nya album Do the Beast, som möttes av lysande kritik när den släpptes, i ryggen återvänder The Afghan Whigs till Sverige för spelningar i Stockholm och Göteborg.

Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

onsdag, 18 februari 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

320

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad