Menu

Amason

Göteborg

Pustervik
fredag, 13 februari 2015 kl:19:00

Pustervik & Woody West presenterar:
Amason
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Fredag 13 februari 2015 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

Historien om Amason tar sin början i bröderna Pontus och Petter Winnberg, vars far var musiklärare och klassisk musiker. När Petter var 16 studerade han på jazzgymnasium där han mötte Nils Törnqvist. De två har sedan dess spelat tillsammans i en rad olika konstellationer, däribland Little Majorette. När Nils såg Amanda Bergman uppträda med hennes band Hajen i Göteborg för sex år sedan, blev han så hänförd av kraften i hennes uppträdande att han var tvungen att berätta om det för Petter och Pontus. Pontus kontaktade sen Amanda genom Myspace, och de två spelade in några låtar ihop. Ytterligare några år senare möttes Pontus och Gustav Ejstes från Dungen, genom musikkollektivet INGRID, och de började prata om att göra musik ihop. När Pontus spelade upp lite av den musik som han och Amanda gjort - hon sjungandes vid ett piano - blev också Gustav hänförd av hennes röst och kände att det hade varit grymt att göra musik ihop, allihop. Vilket var precis det som Pontus föreslog i samma stund som han slog av musiken. I slutet av 2012 hade så de fem musikerna funnit varandra i ett gemensamt musikaliskt rum; Amason.

De hoppade förutsättningslöst in i en gemensam farkost – alla med sina ganska olika, tidigare vägar och musikreferenser som en del av blandningen, och insåg snart att det i den soppan fanns mer än nog med kraft för att driva Amason framåt. Det blev ett sound som växte fram genom ett organiskt samarbete, där varje enskild medlem har en självklart lika stor del och plats i arbetet: Nils på trummor, Gustav på orgel, gitarr och sång, Pontus på piano, Petter på bas och sång och Amanda på synt och sång.

När Pontus först bokade in en tid i studion och på något mirakulöst sätt lyckades få ihop alla fem där samtidigt, föll allt på plats. De började med att skissa fram idéer, manglade ut det genom instrumenten, spelade in, skrev en melodi och text, och hade snart några färdiga låtar att presentera. Den första låten som nådde offentligheten, ”Margins”, följdes snart av en självbetitlad EP som släpptes i augusti 2013 på INGRID, innehållande singeln ”Went to War”. I februari 2014 släppte Amason singeln ”Ålen” och den 28 oktober släpps singeln ”Duvan” internationellt på Fairfax Recordings och INGRID. Deras debutalbum, Sky City, beräknas släppas internationellt i början av 2015.

Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 13 februari 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad