Asha Ali

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

United Stage & Frihamnen Event presenterar:
Asha Ali
Pustervik - Matsalen - Göteborg
Fredag 27 februari 2015 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

Sångerskan och låtskrivaren Asha Ali levererar personlig men samtidigt glittrande popmusik med stora känslor som självrannsakan och hjärtesorg. 2005 slog hon igenom med EP:n Warm Fronts och har sedan dess släppt två album och blivit nominerad till både Grammis och P3 Guld.

Den 19 november släppte Asha äntligen sitt tredje album Loud And Out Of Place där hon första gången har skrivit musik tillsammans med andra.Med Peter Morén (Peter, Björn & John), Johannes Berglund (I Break Horses, The Knife), Fredrik Berger (Charli XCX, Icona Pop, Agnes) och Tobias Isaksson (Azure Blue) har det skapats en bländande musikalisk transformation av Ashas redan unika uttryck.

I våras släpptes första singeln Stop Talking som nyligen följdes upp med låten Words, båda präglade utav Ashas vackra och säregna stämma, varm popmusik med stråk av soul och pop.

”…[Stop Talking] presenterar en ny Asha – det vackra sköra är kvar men ligger nu bekvämt på en elektronisk bädd.” - PSL

...nya Stop Talking är ett vackert popelektroniskt vykort som visar att sångerskan låter precis lika mycket här och nu som hon brukar.
- Joacim Persson, Aftonbladet

”Alis delicate, precise vocals with a juddering synth and some distant strings to create an
intoxicating swirl of sadness that peaks in the airy chorus of “You say listen but all I hear are words,just words … all I hear are words”.” Michael Cragg, The Guardian

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-02-27 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Asha Ali

Asha Ali, The time is now på Spotify

Hurricane

The time is now

Asha Ali, Do what you wanna do på Spotify

Hurricane

Do what you wanna do

Asha Ali, Fire, Fire på Spotify

Asha Ali

Fire, Fire

Asha Ali är en svensk somalisk singer-songwriter vars musik har inslag av soul och indiepop. Hon är född den 7 juni 1980 i Etiopien och bor idag i stockholmsförorten Svedmyra. Hon blev känd första gången 2005 då hon släppte den akustiska EP:n Warm Fronts. I slutet av 2006 släpptes debutalbumet Asha Ali, vilket nästan omedelbart blev nominerat både till Grammis och P3 Guld. År 2009 blev låten Hurricane en mindre hit. Hon har även spelat in barnmusik tillsammans med Bröderna Lindgren.


Asha Alis låt A Promise Broken är titelspåret till filmen Underbar och älskad av alla, baserad på Martina Haags bok. 2009 är låten The Time Is Now med i reklamfilmen och den tillhörande internetkampanjen för Saab 9-3X.


Hennes stora idoler är Jeff Buckley, Dolly Parton och Nina Simone.