Menu

Purity Ring

Göteborg

Pustervik
onsdag, 15 april 2015 kl:19:00

Pustervik presenterar:
Purity Ring
Support: Born Gold
Pustervik - Stora Klubben
Onsdag 15 april 2015 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

Den kanadensiska duon Purity Ring släpper sitt efterlängtade andra album Another Eternity, uppföljaren till succédebuten Shrines från 2012, i början på mars och lite mer än en månad senare återvänder de äntligen till Sverige för spelningar i Stockholm och Göteborg.

Med sin drömska och atmosfäriska elektropop blev Purity Ring snabbt namnet på allas läppar när de debuterade med singeln Ungirthed i januari 2011. Duon, sångerskan Megan James och producenten Corin Roddick, bildades 2010 när de två spelade tillsammans i Gobble Gobble och efter succén med Ungirthed plockades de upp av indiegiganten 4AD. Debutalbumet Shrines släpptes sommaren 2012 och hyllades unisont av kritikerkåren runt om i världen som ett av 2012 års bästa album. Sedan dess har Purity Ring samarbetat med akter som Danny Brown, Ab-Soul och Jon Hopkins, samt remixat Lady Gagas singel Applause, innan de i december äntligen återvände med singeln Push Pull, det första smakprovet från Another Eternity.

Senast Purity Ring stod på en svensk scen var sommaren 2013 men i mitten på april är de äntligen tillbaka. Med ett nytt album i ryggen gör de sin första spelning i Göteborg sedan 2012 den 15 april på Pustervik och dagen efter är det dags för duons första Stockholmsbesök på Debaser Strand.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

onsdag, 15 april 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad