Menu

The Tallest Man On Earth

Göteborg

Pustervik
torsdag, 2 juli 2015 kl:19:00

Woody West presenterar:
The Tallest Man On Earth
Support: The Tarantula Waltz
DJs: The Woody Crew
Pustervik - Stora Klubben
Torsdag 2 juli 2015 kl 19.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år


Den exceptionellt begåvade indiefolksångaren Kristian Matsson aka The Tallest Man On Earth har genom sin orubbliga vision och sin övertygelse om den inneboende styrkan i sång, melodi och text blivit en livsviktig angelägenhet för musikälskare världen över. Den karismatiska Leksandssonen Matsson är en kompromisslös artist vars brinnande passion rinner genom varje ton, fras och andetag. På scen som växer sig The Tallest Man On Earth ännu mäktigare, med den unikt säregna rösten, de fullkomliga melodierna och den brilljanta gitarrspelet. Förenat med den råa känslan, brutala ärligheten och djupa intensiteten hos en närmast besatt ung man lämnas publiken trollbunden, förförd och fullkomligt hänförd.

Hyllningar som a natural-born folksinger, earnest, clever, and comforting. – Pitchfork har följt unge herr Matsson sedan debuten med Shallow Grave på lilla svenska indielabeln Gravitation. Numera släpps The Tallest Man On Earth världen över via favoritlabeln Dead Oceans (Phosphorescent, Strand of Oaks, Ryley Walker) och nya albumet Dark Bird Is Home släpps den 12 maj.

Dark Bird is Home har beskrivits som ett album som inte bara kommer från en tid, ett ställe eller en inspelning. Låtarna och soundet har fångats i olika studios, länder och lador och bär med sig en vädersäkrad kvalité, lite smuts och lite grus. Här har The Tallest Man On Earths ljudvärld fått växa, det är Mattsons mest orkestrerade album hittills i karriären, vilket briljanta första smakprovet Sagres skvallrar om.Med Dark Bird is Home är The Tallest Man On Earth som mest personlig och direkt och stundvis djupare och mörkare än någonsin. Men det är också ett album med inslag av nyckfullhet och med en doft av en ny början – med låtar både storslagna och tröstande, som höga träd och vidsträckta landskap.

Du kan förvänta dig den mest högljudda The Tallest Man On Earth på hans fjärde album – men också det mjukaste och mest lågmälda.

Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

torsdag, 2 juli 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

425kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad