Menu

Trummor & Orgel

Göteborg

Pustervik
torsdag, 7 maj 2015 kl:20:00

Frihamnen Event presenterar:
Trummor & Orgel
Pustervik - Göteborg
Torsdag 7 maj 2015 kl 20.00
På scen c:a 21.30
Ålder 18 år

De senaste ett och ett halvt åren har varit både fantastiska och produktiva för den hyllade instrumentalduon Trummor & Orgel. Förutom en skivutgivning som rankats av många som deras bästa hittills, har de hunnit med en över 40 spelningar lång Skandinavienturné, där strålande recensioner praktiskt taget haglat över dem oavsett om de spelat på klubbar, festivaler eller kulturhus. De hann även över och spela i London innan de strax före jul släppte en visuell liveskiva, där en av konserterna bildsatts med de konstfilmer som användes som projektioner på turnén, producerade av Mats Nordqvist.
Nu fortsätter resan med nya mini-albumet Hopes and dreams, och denna gång gästas de av den eminenta stråkensemblen Stockholm strings. Resultatet blir ännu en överraskande utveckling av Trummor & Orgels ständigt expanderande musikaliska universum.
Trummor & Orgels speciella blandning av pop, psykedelia, elektronika och jazz har verkligen satt bandet på Sveriges musikkarta, och det vore ingen överdrift att säga att deras sound är tämligen unikt. Få andra aktuella akter lyckas lika bra med konststycket att låta så överraskande mycket, så dynamiskt, så energiskt och så svängigt – på bara två personer. Ebbot Lundberg är en sedan många år given samarbetspartner, och tidigare har duon även jobbat med bl.a. Magnus Carlson (Weeping Willows) och Peter Morén (Peter Bjorn and John). Deras musik har figurerat i både svenska filmen Allt flyter från 2009 och Hollywoodfilmen Alex Cross (2012).

www.frihamnenevent.se

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.



Trummor & Orgel
2024-09-21 20:00:00
Uppsala, Katalin And All That Jazz



Trummor & Orgel
2024-09-21 20:00:00
Uppsala, Katalin And All That Jazz

Datum / Tid

torsdag, 7 maj 2015 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

190kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad