Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Mac DeMarco

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Woody West presenterar:
Mac DeMarco
Support: Dinner
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Onsdag 23 september 2015 kl 19.00
Ålder 18 år

Vi fortsätter säkra upp konserthösten! I dag kan vi presentera ytterligare en stjärna att förgylla våra mörka septemberkvällar – indierockscenens wild-child Mac DeMarco är nu klar för två spelningar i Sverige i höst! Den snart 25 år gamla Mac DeMarco har gjort allt annat än att slösa bort sina ungdomsår. Med två hyllade EP:s, två lika kritikerrosade fullängdsalbum och hundratals utsålda spelningar bakom sig, inleds nu en omfattande turné världen över. Den här sommaren kommer Mac DeMarco spela på festivaler som Shaky Knees, Austin Psych Fest, Pitchfork Music Festival och Boonaroo – och mitt i sommarturnén landar till vår stora glädje en alldeles färsk mini-LP. Another One släpps den 7 augusti och med den adderas ytterligare åtta låtar till Mac DeMarcos redan imponerande katalog. Det är en bitterljuv, romantisk och känslosam samling låtar – utan att på något sätt bli en dyster lyssnarupplevelse. Den stundtals mer förfinade och sofistikerade Mac DeMarco har i vanlig ordning penslat på en stor drös av sin karaktäristiskt tillbakalutade lekfullhet, även på dessa indierock-verk. Turnén fortsätter även under hösten och det står nu klart att Mac DeMarco, lite mer än ett år efter den bejublade spelningen på Way Out West i fjol, återvänder till Sverige för två konserter.

Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-09-23 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Mac DeMarco

Mac DeMarco, Salad Days på Spotify

Salad Days

Salad Days

Mac DeMarco, The Way You'd Love Her på Spotify

Another One

The Way You'd Love Her

Mac DeMarco, Let Her Go på Spotify

Salad Days

Let Her Go

Mac DeMarco , född 30 april 1990 i Duncan, British Columbia, är en kanadensisk rockmusiker. Han har släppt en EP-skiva, Rock and Roll Night Club (2012) och två studioalbum 2 (2013) och Salad Days (2014) Och Another one (2015). Tidigare gjorde DeMarco musik tillsammans med Alex Calder under namnet Makeout Videotape.


Sommaren 2014 spelade han på musikfestivalen Way Out West i Göteborg.