Rae Sremmurd

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Luger presenterar:
Rae Sremmurd + support
Pustervik - Stora Klubben
Torsdag 19 november 2015 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Rae Sremmurd är årets kanske hetaste hiphop-akt. Billboard, Pitchfork, Nicki Minaj och Justin Timberlake är ett axplock av alla som fått ställa sig i led för att hylla Mississippi-duon. I november kommer de till Sverige för första gången för för två tunga nedslag i Stockholm och Göteborg.

Bröderna Khalif Swae Lee” Brown och Aaquil Slim Jimmy” Brown växte upp i Tupelo i nordöstra Mississippi – Elvis Presleys hemstad – i ett av Mississippis mest nedgångna och kriminellt belastade områden. Efter att i tonåren började arrangera fester och spelningar runtom i Tupelo lärde duon sig själva att skapa beats, DJ:a och spela in musik, något som kommit att prägla deras unika ljudbild.

Efter att ha signat till producenten Mike WiLLs skivbolag EarDrummers släppte de singeln “No Flex Zone” i maj förra året och sedan dess har det – välförtjänt nog – gått sjukt snabbt. Debutalbumet SremmLife tog sig upp till femteplatsen på albumlistan i USA tidigare i år och möttes av lysande recensioner, samtidigt som artister som Nicki Minaj, Pusha T och Young Thug alla har valt att jobba med Rae Sremmurd.

Den 19 november gör Rae Sremmurd äntligen sin Sverigedebut på Pustervik i Göteborg och dagen därpå är det Stockholm och Debaser Strands tur – obligatorisk närvaro för alla hiphop-fans och alla andra som vill känna pulsen på 2015-års soundtrack.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-11-19 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Rae Sremmurd

Rae Sremmurd, This Could Be Us på Spotify

SremmLife

This Could Be Us

Rae Sremmurd, No Type på Spotify

SremmLife

No Type

Rae Sremmurd, Throw Sum Mo på Spotify

SremmLife

Throw Sum Mo