Menu

Thurston Moore Band

Göteborg

Pustervik
onsdag, 11 november 2015 kl:19:00

Pustervik presenterar:
Thurston Moore Band
Pustervik - Lilla Klubben
Onsdag 11 november 2015 kl 19.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Thurston Moore flyttade till New York City 1976 för att spela punk. Han startade Sonic Youth 1980. Han agerade redaktör för musik och litteratur-fanzines som Killer, Sonic Death och Ecstatic Peace Poetry Journal och startade Ecstatic Peace Records+kassettebolag. Arbetet med text och konst har alltid funnits vid sidan av Sonic Youth och soloprojekt. Moore har med andra ord tuggat kreativitet i olika former så länge att han kan kallas kulturveteran.

Den senaste soloskivan The Best Day är inspelad både i USA och i London där Thurston numera bor. Materialet är precis som många gånger innan excentriskt och dynamisk med så väl skräniga el-gitarrer som lycksaliga akustiska 12-strängade gitarrer. The Best Day är en höjdpunkt i Thursten arv av avant garde-musik och skapandet i eran efter Sonic Youth.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

onsdag, 11 november 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

240kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad