Menu

Mikal Cronin

Göteborg

Pustervik
fredag, 13 november 2015 kl:21:00

Instant & Woody West presenterar:
Mikal Cronin (US) + Tyred Eyes
Pustervik - Stora Klubben
Fredag 13 november 2015 kl 21.00
Öppet till 03.00
Ålder 18 år med biljett, 20 år på dörren.

Garage-doftande pop med soligt och melodiskt skimmer från både 80- och 90-talets indierock. Vi är sanslöst glada över att välkomna Mikal Cronin tillbaka till Sverige för två konserter i höst – 12 november på Kägelbanan i Stockholm och 13 november på Pustervik i Göteborg.

Med soldränkt garage-rock har Mikal Cronin värmt gitarrsvärmande bröstkorgar sedan den självbetitlade debut-LP:n 2011. Uppväxt i Laguna Beach, Kalifornien, följde (inte så förvånande) ett musikaliskt uttryck därefter – där garagerockiga inslag varvas med lummiga arrangemang, tröstande melodier och djupt personliga texter. Tillsammans med parhästen Ty Segall är Cronin i absolut främsta led när det kommer till att skapa musikalisk kvalitet från den amerikanska västkusten.

I maj 2015 släpptes Cronins tredje album MCIII. Albumet är en samling av rasande och obestridbara poplåtar varvat med ett djupare berättande om att bli vuxen. Precis som på debutalbumet och tidigare fullängdaren ”MCII” hörs nästan uteslutande Cronins egna arrangemang och instrument även på detta album – allt sammansatt i ett humörsvängande crescendo, långt utanför ramarna för den traditionella enmansorkestern.

Hans liveframträdanden har beskrivits med ord som ”Garagepunk för bra för att vara sann” (Gaffa). Mikal Cronin är ett geni. Upplev det med egna ögon och öron i november. Biljetter ute nu!

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 13 november 2015 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad