Menu

Jason Isbell

Göteborg

Pustervik
fredag, 8 januari 2016 kl:19:00

Woody West presenterar:
Jason Isbell
Support: John Moreland
Pustervik - Stora Klubben
Fredag 8 januari 2016 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 03.00
Ålder 18 år

Efter sex år med Sydstatsrockarna Drive-by Truckers så lämnade Jason Isbell bandet 2007 för att ge sig på en solokarriär. Isbell hade redan fått visa upp sitt fina låtskrivande med Truckers, som han kanaliserade rakt in i debuten Sirens of the Ditch.Han gav sig ut på vägarna uppbackad av ett nykomponerat band - the 400 Unit - och de började snart skissa på uppföljaren som spelades in 2008.

Skivan Jason Isbell and the 400 Unit kom ut året efter och var ytterligare ett steg längre från vad han gjort med Drive-by Truckers.Den var istället ett stort steg närmare det som har kommit att bli hans eget signum: soul-doftande melodier vilande på en country-melankoli där varje ord känns privat och uppmanar en att börja känna. En målande bild av en plats där folk kämpar mot sina brister, hindras av sina omständigheter i ett landskap som är ogästvänligt för deras hopp.

Efter flera år på vägarna och över 200 spelningar om året tog Isbell ett år hemma i norra Alabama 2010. Där, i ett område befolkat av krigsveteraner, sunkbarer och karaktärer som drabbats hårt av den ekonomiska krisen hittade Isbell inspirationen till Here We Rest som släpptes 2011 till kritikernas hyllningar. Det riktiga genombrottet väntade runt hörnet, och blev ett faktum när efterföljande Southeastern kom ut 2013. Skivan är ett sparsmakat mästerverk hemsökt av jakten på återupprättelse där en nyfunnen nykterhet lett honom att ta itu med gamla demoner. Southeastern blev en riktig hit bland kritiker, förtjänade honom utmärkelserna Årets artist, Årets låt och årets album vid American Music Awards, men också ett kommersiellt genombrott hos en bredare publik.

På nya Something More Than Free, visar Isbell upp en bredare repertoar där mer typiskt klassisk country trängs med folkigare inslag såväl som bluesig sydstatsrock. Att Jason bara börjat visa upp sin kreativa förmåga är uppenbart, och albumet har redan börjat rada upp hyllningskörerna. Det är inte så ofta man träffar på en musiker vars musik både är fullständigt självutlämnande men samtidigt omfamnar sin tids tankar, känslor och erfarenheter vid precis rätt tillfälle och får oss alla att känna oss delaktiga. Ett par artister har träffat den nerven tidigare: Bob Dylan, Neil Young, Bruce Springsteen, Kurt Cobain... och nu även Jason Isbell.

Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 8 januari 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad