Menu

Sepultura - 30 Years Anniversary TourGöteborg

, Pustervik
söndag, 8 november 2015 kl: 19:00

FKP Scorpio presenterar:
Sepultura (BRA) - 30 Years Anniversary Tour
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Söndag 8 november 2015 kl 19.00
På scen c:a 19.30
Ålder 18 år

De brasilianska metalveteranerna Sepultura firar deras 30-årsjubileum med en omfattande europaturné under 2015. Under turnén kommer de bjuda på en setlist med låtar som de vanligtvis inte spelar live - en unik chans att uppleva en kväll utöver det vanliga. 8 november gör 30-årsjubileumsturnén ett stopp på Pustervik, missade du dem på Getaway Rock får du nu en ny möjlighet att se legendarerna live!

Med omkring 20 miljoner sålda album och klassiker som Chaos A.D. på meritlistan är Sepultura utan tvekan Brasiliens bidrag till metalens superdivision. Under arbetet med fjolårsalbumet The Mediator Between The Head And The Hands Must Be The Heart vände sig bandet till producenten Ross Robinson, som tidigare även rattat Sepulturaklassikern Roots för snart 20 år sen.

Resultatet av det nyupptagna samarbetet med Robinson blev ett råare album i klart högre tempo än föregångaren Kairos.

Med The Mediator Between The Head And The Hands Must Be The Heart befäste Sepultura sin givna plats kring thrash metal-scenens epicentrum. Och med inspiration hämtad från den svartvita kultdystopin Metropolis är The Mediator Between The Head And The Hands Must Be The Heart ett ytterst relevant inlägg i debatten om samtiden.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Datum / Tid


2015-11-08 19:00

Plats

Pustervik
Göteborg, Järntorgsgatan 12

Typ

Musik

Kostnad

300kr

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        

Datum: Alla dagar


Tillbaka Sök

Välj stad