Sepultura - 30 Years Anniversary Tour

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

FKP Scorpio presenterar:
Sepultura (BRA) - 30 Years Anniversary Tour
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Söndag 8 november 2015 kl 19.00
På scen c:a 19.30
Ålder 18 år

De brasilianska metalveteranerna Sepultura firar deras 30-årsjubileum med en omfattande europaturné under 2015. Under turnén kommer de bjuda på en setlist med låtar som de vanligtvis inte spelar live - en unik chans att uppleva en kväll utöver det vanliga. 8 november gör 30-årsjubileumsturnén ett stopp på Pustervik, missade du dem på Getaway Rock får du nu en ny möjlighet att se legendarerna live!

Med omkring 20 miljoner sålda album och klassiker som Chaos A.D. på meritlistan är Sepultura utan tvekan Brasiliens bidrag till metalens superdivision. Under arbetet med fjolårsalbumet The Mediator Between The Head And The Hands Must Be The Heart vände sig bandet till producenten Ross Robinson, som tidigare även rattat Sepulturaklassikern Roots för snart 20 år sen.

Resultatet av det nyupptagna samarbetet med Robinson blev ett råare album i klart högre tempo än föregångaren Kairos.

Med The Mediator Between The Head And The Hands Must Be The Heart befäste Sepultura sin givna plats kring thrash metal-scenens epicentrum. Och med inspiration hämtad från den svartvita kultdystopin Metropolis är The Mediator Between The Head And The Hands Must Be The Heart ett ytterst relevant inlägg i debatten om samtiden.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-11-08 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Sepultura

Sepultura, Roots Bloody Roots på Spotify

Roots [Special Edition]

Roots Bloody Roots

Sepultura, Refuse / Resist på Spotify

Chaos A.D. (Reissue)

Refuse / Resist

Sepultura, Territory på Spotify

Chaos A.D. (Reissue)

Territory

Sepultura är ett brasilianskt thrash metal-band, grundat 1984 i Belo Horizonte. Debutalbumet Morbid Visions gavs ut 1986. Sepultura har sålt nästan 20 miljoner skivor.


Bandet kommer från Brasilien vilket ibland har satt spår i musiken (trummor och dylikt). Deras mest kända album är Roots från 1996, Chaos A.D. från 1993 och Beneath the Remains från 1989. Sepultura betyder ’grav’ på portugisiska.


Bandets första sättning var Max Cavalera på sång, Igor Cavalera på trummor, Paulo Jr. på bas och Jairo Guedes på gitarr. Guedes valde efter albumet Morbid Visions att hoppa av på grund av musikaliska meningsskiljaktigheter med övriga bandmedlemmar. Ny gitarrist blev Andreas Kisser.


Efter albumet Roots 1996 lämnade Max Cavalera Sepultura och började sedan att spela i Soulfly. Sepulturas popularitet och försäljningssiffror har dalat sedan Cavalera lämnade gruppen. Ersättare blev amerikanen Derrick Green. Max bror Igor Cavalera lämnade bandet under 2006 för att prioritera familjen. Bandets nya trummis blev Jean Dolabella.


Albumet A-Lex, det första med Jean Dolabella på trummor, gavs ut i januari 2009. Skivan är ett konceptalbum och bygger på Anthony Burgess roman A Clockwork Orange.