Menu

The Vaccines

Göteborg

Pustervik
söndag, 18 oktober 2015 kl:19:00

Pustervik presenterar:
The Vaccines (UK) + Kid Wave
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Söndag 18 oktober 2015 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

Tänk dig att The Strokes slår ihop sig tillsammans med The Jesus and Mary Chain? Bra. Då skulle det förmodligen inte låta helt olikt från The Vaccines. Snart är det fem år sedan den London-baserade kvartetten slog ned som en klassisk brittisk indiebomb i musikvärlden. Nu har deras tredje fullängdare släppts – och under den efterföljande turnén gör The Vaccines två nedslag på svensk mark i höst: 16 oktober på Debaser Medis i Stockholm och 18 oktober på Pustervik i Göteborg.

Det var i slutet av år 2010 som The Vaccines drog i gång på riktigt. Debutsingeln Wreckin Bar (Ra Ra Ra) / Blow It Up släpptes och fick en enad musikkår att gå i spinn. Deras debutalbum året därpå blev det mest sålda albumet i England (2011) och ledde till förbandsgig till både The Rolling Stones, Arcade Fire och Arctic Monkeys. Succén har inte avtagit sedan dess. Det finns ett ord som skulle kunna ringa in deras musik, och det är: smittsam. Smittsam indierock med stänk av The Drums och lite Bloc Party.

I maj i år släpptes deras tredje album – English Graffiti. ”The result is possibly the best - and certainly the biggest - thing they’ve ever recorded,” sa den respekterade brittiska musiktidningen NME. Ganska peppat, med andra ord. Missa inte live på Debaser Medis i Stockholm 16 oktober och på Pustervik i Göteborg den 18 oktober.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

söndag, 18 oktober 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

265kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad