Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Jaakko Eino Kalevi

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Instant presenterar:
Jaakko Eino Kalevi
Pustervik - Matsalen - Göteborg
Fredag 23 oktober 2015 kl 23.00
På scen c:a 00.00
Öppet till 03.00
Ålder 18 år

Från spårvagnsförare i Helsingfors till ett av den nordiska elektroniska pop-scenens mest lovande namn: Finlands Jaakko Eino Kalevi är nu klar för ytterligare en turnévända i Sverige i höst!

I somras släpptes Jaakko Eino Kalevis självbetitlade mästerverk på 12 låtar – ett album som beskrivits med orden ”det tänjer på gränserna för vad modern disco kan vara och presenterar en inbjudande, organisk sorts klubbmusik som sträcker sig långt i flera riktningar” (DN). För att exemplifiera hans storhet inom elektronisk pop, blickar vi tillbaka till hans spelning på Sónar Stockholm 2014, ett framträdande som av Svenska Dagbladet kallades för en av kvällens höjdpunkter och av Festivalrykten för ett hopkok med det bästa från 80-talet med klassiska syntar, discotakter och mörka postpunk-tongångar”.

Med nya skivan i ryggen förförde han även publiken tidigare i sommar på Lilla Hotellbaren i Stockholm. En sak var säker – vi ville ha mer. Nu är Jaakko Eino Kalevi klar för fyra datum i Sverige-i höst.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-10-23 23:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Jaakko Eino Kalevi

Jaakko Eino Kalevi, No End på Spotify

Dreamzone

No End

Jaakko Eino Kalevi, Hush Down på Spotify

Jaakko Eino Kalevi (Spotify Bonus Version)

Hush Down

Jaakko Eino Kalevi, Deeper Shadows på Spotify

Jaakko Eino Kalevi (Spotify Bonus Version)

Deeper Shadows