Menu

Adam Tensta

Göteborg

Pustervik
fredag, 20 november 2015 kl:21:00

Instant presenterar:
Adam Tensta feat. Systraskap
Support: Erik Lundin
Pustervik - Stora Klubben
Fredag 20 november 2015 kl 21.00
Öppet till 03.00
Ålder 18 år med biljett, 20 år på dörren.

YES! ADAM TENSTA SPELAR PÅ INSTANT!

Adam Tensta släpper dubbelsingel och åker på turné med Systraskap som liveband + Erik Lundin som support

Adam Tensta släppte i somras sitt tredje album The Empty, som fått ett fantastiskt mottagande av såväl publik och kritiker. Under hösten följer Adam upp albumet med en dubbelsingel som släpps den 23 oktober och en turné med tre datum, där Malmö (Moriska Paviljongen, 6 nov), Göteborg (Pustervik, 20 nov) och Stockholm (Debaser Medis, 27 nov) får chansen att uppleva hans fantastiska katalog live. Med sig på scen har han duon Systraskap som liveband. Den kritikerrosade rapparen Erik Lundin, tidigare känd som Eboi, följer med som support på turnén.

Adam Tensta är – genom och vid sidan av musiken – en aktiv opinionsbildare med en stark närvaro i digitala kanaler. Han är engagerad i projekt som FATTA MAN, som engagerar män i kampen för en annan manlighet, fri från destruktiva manlighetsnormer och sexuellt våld – och höjer sin röst kring den strukturella rasismen. Den 16 juli lämnade Adam Tensta TV4 Nyhetsmorgon mitt i direktsändning för att belysa hur kanalen, som gärna lyfter fram sin paroll ”Nollrasism”, medverkat till att normalisera just rasismen i Sverige. Detta följdes upp upp av en debattartikel skriven av Adam, publicerad hos Aftonbladet samma dag. Känslorna som alltid pyr och sipprar ut i samhället exploderade i form av hatiska kommentarer, kränkningar och hot. Reaktionerna kretsade inte kring det Adam ville lyfta fram, men hatet är samtidigt ett bevis – tydligare än någonting annat – på det verkliga problemet. Efter detta ägnade Nöjesguiden sitt kommande nummer till just Hatet för att belysa den strukturella rasismen, och gjorde omslagsintervju med Adam.

www.adamtensta.com
www.rmhsweden.com
Adam Tensta

Info om Systraskap
Jan Gradvall om Erik Lundin

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 20 november 2015 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad