Menu

The Jayhawks

Göteborg

Pustervik
tisdag, 13 september 2016 kl:19:00

Woody West presenterar:
The Jayhawks (US)
Support: Karl Blau
Pustervik - Stora Klubben
Tisdag 13 september 2016 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Det anrika alt-countryslagskeppet The Jayhawks återvänder i vår med nya albumet ”Paging Mr. Proust” och till hösten är de tillbaka på våra breddgrader för ännu en vända av tidlösa melodier, skimrande stämsång och glimrande gitarrer. The Jayhawks tillhör alt.countryns allra största hörnstenar, och på albumet återfinner du kärnan av The Jayhawks, Gary Louris, bandets huvudsaklige sångare, låtskrivare och gitarrist genom åren tillsammans med Marc Perlman, Tim O’Reagan och Karen Grotberg. På plattan ”Paging Mr. Proust” har gruppen samarbetat med REM’s Peter Buck och producentgeniet Tucker Martine (The Decemberists, My Morning Jacket, Laura Veirs) som spelat in plattan i sin studio Flora Recording & Playback in alternativa musikparadiset Portland, Oregon. Från det karaktäristiska janglet i inledande ”Quiet Corners & Empty Spaces” till den klassiskt varumärkta stämsången i ”Isabels Daugther” visar gruppen upp den styrka som varit konsekvent sedan de legendariska 90-tals albumen Hollywood Town Hall och Tomorrow The Green Grass fram till senare tids plattor som ”Smile” och mästerliga Rainy Day Music där Gary Louris geniala sinne för lättflytande popmelodier fått stå i centrum.

Tillsammans med Uncle Tupelo och sedemera Son Volt och Wilco lade Jayhawks grunden för det som kom att kallas alt.country, vad det nu betyder. De revolutionerade 90-talets alternativa rockscen och är föregångare till senare tids alternativa indierockscountrysuccéer som Ryan Adams, My Morning Jacket, Jonathan Wilson och Vetiver samt upprätthållare av klassisk amerikansk rocktradition ihop med namn som Chris Robinson Brotherhood, Wilco och Lucinda Williams.

Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

tisdag, 13 september 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

320kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad