Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Bullet For My Valentine

Restaurang TrädgårnDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Bullet For My Valentine till Stockholm och Göteborg i vår
Det walesiska rockmonstret Bullet For My Valentine våldgästar återigen Sverige. Till våren kommer Bullet For My Valentine till Sverige för två spelningar. Den 26 februari kommer de till Göteborg och Trädgårn och den 3 mars dyker de upp på Arenan i Stockholm.

Bullet For My Valentine har spelat ihop sedan 1998 men det var inte förrän 2006 som de sprängde sig in i metalscenens kollektiva själ. Med ”The Poison”, som sålde guld, avyttrade över 1 miljon exemplar, tillskansade sig bandet en diger fanskara. När ”Fever” kom, bandets trejde album, dundrade det in på den brittiska albumlistans femte plats och lade sig på en förnämlig tredje plats på Billboards listans Top 200. Deras mäktiga och tunga metal landade väl hos Kerrang som förärade bandet med deras ”Best British Band Award” både 2006 och 2010.

Main support: While She Sleeps
Support: Callejon

Biljettinformation:
Biljetterna kostar 360 kr plus serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet 077-170 70 70 samt hos Ticnet-ombud.

Show ca kl 19.30
Insläpp kl 18.30

Åldersgräns: 18 år på balkongen och 13 år på golvet

Arrangör: www.livenation.se


Restaurang Trädgårn eller Trädgår'n är en restaurang som ligger i Trädgårdsföreningen vid Nya Allén i Göteborg. Det första caféet på denna plats öppnades på våren 1858 och var ritad av arkitekten Adolf W. Edelsvärd. Det fanns bara manlig betjäning och punsch som enda spritdryck. Schweizeri kallades det då, även "Cafépavillon med tre Verandor ". Den byggdes om och flera tillbyggnader gjordes under åren. Den beskrevs 1870 vara byggd "... i en lätt, fantastisk morisk stil, der förfriskningar hållits allmänheten tillhanda. När härtill kommit att man på aftnarne bjudits på musik, af olika musikkårer, för hvilken en paviljong blifvit i sednare tid uppförd, så är det ej att undra öfver att den vackra anläggningen under somrarne är mycket besökt."


En av Trädgårns största publikframgångar var Kabaré Kumlin 1987 med After Shave och Anders Eriksson .


Många av Sveriges mest namnkunniga artister har framträtt på denna scen, bland andra Helt Apropå, Magnus och Brasse, Anita Lindblom, Bosse Parnevik, Lars Berghagen, Bernt Dahlbäck, Lill-Babs och Charlie Norman men även internationella namn och band som till exempel Dimmu Borgir, Alice Cooper, Ace Frehley och Brandy.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2014-02-26 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Bullet For My Valentine

Bullet For My Valentine, You Want a Battle? (Here's a War) på Spotify

You Want a Battle? (Here's a War)

You Want a Battle? (Here's a War)

Bullet For My Valentine, Tears Don't Fall på Spotify

The Poison

Tears Don't Fall

Bullet For My Valentine, Your Betrayal på Spotify

Fever

Your Betrayal

Bullet for My Valentine är ett walesiskt heavy metalband från Bridgend, bildade år 1998. Bandet består av Matthew Tuck (sång, kompgitarr), Michael Paget (sologitarr, bakgrundssång), Michael Thomas (trummor) och Jamie Mathias (bas). Tidigare medlemmar inkluderar Nick Crandle och Jason James; båda på bas. De bildades under namnet Jeff Killed John och började karriären genom att göra coverlåtar av Metallica och Nirvana. Jeff Killed John spelade in sex låtar som aldrig släpptes; två av dessa låtar gjordes senare om efter att bandet bytt namn till Bullet for My Valentine. Namnändringen gjordes av finansiella skäl, vilket även följdes av en ändring i deras musikriktning. År 2002 skrev bandet ett skivkontrakt med Sony BMG som sträckte sig över fem album. Bandet har uppgett att deras musik är inspirerad av klassiska hårdrocksband såsom Metallica, Iron Maiden och Slayer. Bandet är en del av den så kallade Cardiff-scenen, vilken främst domineras av rockmusik.


Bullet for My Valentines debutalbum, The Poison, utgavs den 3 oktober 2005 i Storbritannien samt övriga Europa, och den 14 februari 2006 i USA för att sammanfalla med Alla hjärtans dag, som en vink till bandets namn. Albumet kom in på Billboard 200-listan som nummer 128. Det certifierades guld av Recording Industry Association of America. Bandet framträdde på Download Festival och Kerrang! XXV, samt gav sig ut på en USA-turné tillsammans med Rob Zombie. Bullet for My Valentines andra studioalbum, Scream Aim Fire, utgavs den 29 januari 2008 och debuterade som nummer fyra på Billboard 200. Bandets tredje album, Fever, utgavs den 26 april 2010 och debuterade som nummer tre på Billboard 200. Den 8 februari 2013 utgav bandet sitt fjärde studioalbum, Temper Temper, som nådde plats 13 på Billboard 200. Bandet har sålt över en miljon album i USA och över 5 000 000 album världen över och är det band som vunnit kategorin "Bästa brittiska band" flest gånger någonsin i Kerrang! Awards historia, med tre vinster.


Roadrunner Records visade intresse för Bullet for My Valentine och erbjöd bandet ett skivkontrakt. De valde dock att tacka nej till erbjudandet, och bandet skrev i stället ett skivkontrakt med Sony BMG som sträckte sig över fem album, samt ett licensavtal med Visible Noise i Storbritannien. Enligt Tuck valde de Sony på grund av att de trodde att det skulle öppna upp fler dörrar för dem. En självbetitlad EP släpptes den 15 november 2004 i Storbritannien. EP:n producerades av Colin Richardson, som innehöll fem låtar, och blev därmed bandets första officiella skivsläpp. En andra EP, Hand of Blood, släpptes den 22 augusti 2005 genom Trustkill Records och gjordes endast tillgänglig i USA; den innehöll en extralåt som inte fanns med på deras självbetitlade EP, "4 Words (To Choke Upon)". Daniel Lukes från Decibel Magazine recenserade EP:n genom att hävda att "det värsta av allt är att musiken i sig inte är speciellt dålig, för sin genre." Han fortsatte med att säga att bandet borde "skämmas" över släppet. Josh Joyce från Zero Magazine var mer positivt inställd, och imponerades över "hur tekniska de kan bli, utan att göra lyssnarna förvirrade".


Den 7 oktober meddelade RCA Music Group att de skulle lägga ner Jive Records tillsammans med Arista Records och J Records. I och med detta började bandet (och alla andra artister som tidigare hade haft kontrakt med bolagen) att släppa sin framtida musik under RCA Records-märket. Matt Tuck avlöjsade även att han skulle börja jobba på ett nytt sidoprojekt som han beskrev som "metal as fuck", inspirerade av band såsom Pantera och Slipknot. Den 1 maj 2012 avslöjades att sidoprojektet skulle heta AxeWound och att medlemmarna, förutom Tuck, var Liam Cormier, Mike Kingswood, Joe Copcutt och Jason Bowld. Samma månad gjordes det även klart att Bullet for My Valentine skulle spela på den sydafrikanska Oppikoppi, samt göra en spelning i Kapstaden tillsammans med Seether och Enter Shikari. Det var tänkt att de skulle spela i Sydafrika redan år 2009 på Coke Zero Fest, men de drog sig ur i sista stund för att i stället spela in Fever. Det bekräftades den 6 augusti att bandets fjärde studioalbum var färdiginspelat, och att albumet skulle släppas någon gång sent under 2012. Senare samma månad, den 17, gjordes det även klart att Bullet for My Valentine skulle spela på den australiensiska musikfestivalen Soundwave.


Bandet har uppgett att de influerats av band såsom Metallica, Annihilator, Pantera, Machine Head, Sepultura, AC/DC, Iron Maiden, Guns N' Roses, Testament, Stuck Mojo, Korn, Slayer, Judas Priest, Megadeth, Alice in Chains, Nirvana, Led Zeppelin, Deep Purple och Black Sabbath. Enligt Thomas är detta banden som har inspirerat Bullet for My Valentines "medryckande sång, aggressiva riff och melodier". Matt Tuck har berättat i ett flertal intervjuer att hans låtskrivande är väldigt influerat av Bruce Springsteen, Bob Seger och Bob Dylan.