Menu

Blackberry Smoke

Göteborg

Restaurang Trädgårn
fredag, 7 november 2014 kl:20:00

Blackberry Smoke återvänder till Sverige

Vi har helt kapitulerat inför detta band från den djupaste amerikanska södern. När Blackberry Smoke nyligen besökte Stockholm knockade de oss, och den utsålda lokalen, med sin cocktail av gospel, bluegrass, arenarock, soul och en rejäl dos outlaw country. I november kommer därför kvintetten tillbaka för att stilla vår abstinens. Se bandet på KB i Malmö den 6 november eller på Trädgår’n i Göteborg dagen därpå. Om inte det duger kommer vi dessutom få chansen på Tyrol i Stockholm den 9 november.

Blackberry Smoke har varit aktiva som band sedan år 2000 och turnerat tillsammans med bland andra Zac Brown Band, ZZ Top, George Jones och Lynyrd Skynyrd. Genom aktivt turnerande i hemlandet och flera svängar i Europa har bandet svetsats samman till en grad som gör det omöjligt för nya ögonvittnen att inte kapitulera inför deras tunga och innehållsrika sydsatsrock.

Support: Massive

Biljettinformation:
Biljetterna kostar 270 kr plus serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet 077-170 70 70 samt hos Ticnet-ombud.

Åldersgräns: 18 år

Show ca kl 20.00
Insläpp kl 19.00

Arrangör: www.livenation.se

Restaurang Trädgårn eller Trädgår'n är en restaurang som ligger i Trädgårdsföreningen vid Nya Allén i Göteborg. Det första caféet på denna plats öppnades på våren 1858 och var ritad av arkitekten Adolf W. Edelsvärd. Det fanns bara manlig betjäning och punsch som enda spritdryck. Schweizeri kallades det då, även "Cafépavillon med tre Verandor ". Den byggdes om och flera tillbyggnader gjordes under åren. Den beskrevs 1870 vara byggd "... i en lätt, fantastisk morisk stil, der förfriskningar hållits allmänheten tillhanda. När härtill kommit att man på aftnarne bjudits på musik, af olika musikkårer, för hvilken en paviljong blifvit i sednare tid uppförd, så är det ej att undra öfver att den vackra anläggningen under somrarne är mycket besökt."


En av Trädgårns största publikframgångar var Kabaré Kumlin 1987 med After Shave och Anders Eriksson .


Många av Sveriges mest namnkunniga artister har framträtt på denna scen, bland andra Helt Apropå, Magnus och Brasse, Anita Lindblom, Bosse Parnevik, Lars Berghagen, Bernt Dahlbäck, Lill-Babs och Charlie Norman men även internationella namn och band som till exempel Dimmu Borgir, Alice Cooper, Ace Frehley och Brandy.

Datum / Tid

fredag, 7 november 2014 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Restaurang Trädgårn

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad