Menu

Ett Dockhem

Göteborg

Göteborgs Stadsteater
lördag, 5 maj 2018 kl:18:00

Tills döden skiljer oss åt?
Nora och Torvald är ett perfekt par i allas ögon. Familjen går mot ljusare tider – det vill säga ekonomiskt. Men under den glänsande ytan svajar det… "Tills döden skiljer oss åt ". Tar vi det på allvar eller är äktenskapet bara en ritual? Regler och tabun råder än i idag – och det gäller att hålla fasaden uppe. Som på Ibsens tid.
Med sitt fokus på kvinnans frigörelse skapade Ibsens drama debatt på sin tid. Regissören Yana Ross har flera uppskattade klassikeruppsättningar bakom sig. Vi är stolta över att kunna introducera henne för Göteborgspubliken med denna undersökning av det moderna äktenskapets minfält. Vilka är smärtpunkterna i dag?
Yana Ross:
”I den här uppsättningen gläntar vi bakom de tunga vardagsrumsgardinerna, vi prövar fördomarna, ifrågasätter konventioner och traditioner och pressar dem mot våra personliga övertygelser.”
Premiär
7 apr 2018
Syntolkning
4 maj
PRODUKTION
Av HENRIK IBSEN Bearbetning och regi YANA ROSS Scenografi och kostym ZANE PIHLSTROM Skådespelare GIZEM ERDOGAN, JOHAN GRY, MATTIAS NORDKVIST, JESPER SÖDERBLOM, LOGI TULINIUS Ljud KARIN BLOCH-JÖRGENSEN Musik JONAS REDIG Videoprojektioner ALGIRDAS GRADAUSKAS Dramaturg LUCIA CAJCHANOVA

Lokal: Stora Scen

Göteborgs stadsteater är Sveriges äldsta stadsteater. Den ligger i Göteborg vid Götaplatsen i stadsdelen Lorensberg och invigdes den 29 september 1934.

Datum / Tid

lördag, 5 maj 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Göteborgs Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

100 - 330

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad