Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 22:00

The Don Darlings + Råhypnos + Orsak Oslo

Röda StenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Jonk.se presenterar:
The Don Darlings + Råhypnos + Orsak Oslo
Röda Sten - Göteborg
Lördag 11 juni 2016 kl 22.00
På scen c:a 22.30
Ålder 18 år

THE DON DARLINGS – på scen 00.30
Det har hänt en hel del i The Don Darlings-lägret sedan senast. Det hänger nya tröjor och nummer i omklädningsrummet. Taktik och spelsystem har ändrats. Ett par artistkontrakt har också delats ut.

The Don Darlings har gläntat på locket och i dagarna släppt första singeln inför deras tredje album som kommer i höst. Låten Speed of Light pekar med hela handen i ny riktning. Ett möte mellan Joy Division och Nick Cave i Öst-Berlin. Dans och melankoli. Repetitivt och cinematiskt. Elektro och rock. Damon Collums mörka, distinkta röst skapar vemodet som blivit så signifikant för bandet. Bandet har fördjupat samarbetet med producenten Hans Olsson-Brookes (Kleerup, Timo Räisinen). Inspelningarna fortgår i detta nu i Svenska Grammofonstudion.
När The Don Darlings nu beträder ny musikalisk mark stiger förväntningarna. Med all rätt!

En rad spelningar väntar under våren och sommaren. Mest bortamatcher. Men hemmapremiären sker alltså på Röda Stens Arena 11 juni!

Lets dance to Joy Division and celebrate the irony

Electronic Man
https://youtu.be/TqkirebpiuA
https://open.spotify.com/track/3qr86lqBKmKh0RODWfzcVk

RÅHYPNOS – på scen 23.30
Göteborgsduon Råhypnos släpper sin debut - EP på Heptown records 20 maj. Den består av 5 låtar och är en kombination av mörk indie och modern pop. Detta firas med releaseparty och duon gör sin allra första livespelning på Showdown på Röda Sten. Det utlovas dansare, gästartister och videoinstallationer.

Råhypnos startade i en enkel hemmastudio 2015. En musiker och en som ville bli musiker. Kombinationen visade sig lyckad och Råhypnos började hitta sitt eget sound. Det gemensamma grundintresset för livsöden och fascination/fasa över människor i grupp, ja rent ut sagt människosläktet i allmänhet blev en gemensam nämnare och en inspiration till många av texterna.
Råhypnos video till låt nummer tre på EP:n, Still Unknown släpptes 20 februari, hyllad av bland andra HYMN.se som veckans fynd 7 mars:

https://www.youtube.com/watch?v=mC_wB1rJ8G8

ORSAK OSLO – på scen 22.30
Göteborg/Oslo baserade Orsak:Oslo grundades i en lägenhet på Torggata 25 i Oslo 2012.
Deras långkok av nattsvart spaceblues , stonerboogie samt en dos av Psych ger dem ett säreget filmiskt sound som skapar en mörk bild och atmosfär från stadens gråa gator.
På ett år har 3 st EPs getts ut, den senaste i raden 031-Gøteborgkom i december förra året och bandet är nu i slutskedet av att slutställs EP nr 4!

Trots att de ej varit verksamma så länge har de redan blivit lite utav en Showdown-favorit. Samtidigt är Orsak Oslo ett av de banden jag stör mig på. Personlighetsmässigt har jag absolut ingenting att klaga på o inte musikmässigt heller för den delen. Däremot tillhör de den lilla skaran band som jag tycker är svinbra live men som jag ändå inte kan beskriva på ett talande eller säljande sätt för att intressera andra. Därav uppmanar jag helt enkelt alla att komma i tid och om du kan sätta fingret på hur man ska beskriva dessa herrar på ett rättmätigt sätt får du gärna komma fram o sluddra lite i mitt öra, för boka dom igen det kommer jag absolut att göra!

https://open.spotify.com/artist/4hw440nAgJqHuUFrMKrucw
https://www.facebook.com/orsakoslo

jonk.se/showdown

Röda sten är ett område i stadsdelen Sandarna i Göteborgs hamn. Det ligger under Älvsborgsbrons södra fäste på Södra Älvstranden i direkt anslutning till området Klippan. Området har postadressen "Röda Sten".

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-06-11 22:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Orsak Oslo

Orsak Oslo, 035 Cacadou på Spotify

All Will Return

035 Cacadou

Orsak Oslo, 036 All Will Return på Spotify

All Will Return

036 All Will Return

Orsak Oslo, 008 Torggata Sway på Spotify

Torggata Sway

008 Torggata Sway