Menu

kent

Göteborg

Scandinavium
lördag, 1 oktober 2016 kl:19:30

kent går i graven – startar sista färden med Egoist. Avslutar med stor arenaturné i höst.

Startskottet har nu gått för sista året med kent i och med nya singeln Egoist. Bandet bjuder in till spektakulärt avskedsår; med ett sista album, Då Som Nu För Alltid (release 20 maj), en sista turné samt en Greatest Hits samling.

Efter 26 år tillsammans, varav nästan två decennier som Sveriges största rockband, meddelade nyligen det legendariska bandet kent att 2016 blir deras sista år tillsammans.

Det blir ett farväl fyllt av ny musik och som firas tillsammans med fansen med en stor arenaturné genom hela Norden, med start i Linköping den 23 september.

kent berättar med egna ord:

Det här är inte slutet för att vi har tråkigt tillsammans eller för att vi inte vill något längre.
Det här är slutet för att de bästa av alla gårdagens och morgondagens fester har ett avsked i sig.

Vi ser oerhört mycket fram mot att möta er alla en sista gång på turnén i höst.
Det kommer bli skitkul!

Den 14 mars släpptes första singeln, Egoist, från bandets kommande tolfte studioalbum Då Som Nu För Alltid, som alltså blir kents sista. Arbetet med albumet påbörjades för närmare ett år sedan och spelades in i legendariska Electric Lady Studios i New York, under några veckor i november och december 2015.

BILJETTSLÄPP: LÖRDAG 19 MARS KL. 12.00
Max 8 biljetter per kund.

Rullstolsplatser bokas via telefon 031-811020


Endast Direktbetalning på ticketmaster.se


Rullstolsplatser bokas via telefon 031-811020

Endast Direktbetalning på ticnet.se
Max 8 biljetter per kund.

Insläpp från ca kl. 18.00.

Scandinavium är en inomhusarena i Göteborg, som invigdes den 18 maj 1971 och byggdes ut 1991. Publikkapacitet är 12 044 personer vid sportevenemang och drygt 14 000 personer vid till exempel konserter. Publikrekordet vid ishockey är 14 044. Ishockeylaget Frölunda HC har Scandinavium som sin hemmaarena.


Scandinavium ligger centralt i Göteborg på Skånegatan, eller stadens Evenemangsstråk som lokalpolitikerna föredrar att kalla gatan med omnejd. I närheten finns även Ullevi, Svenska Mässan, Filmstaden Bergakungen, Universeum, Världskulturmuseet och Liseberg. Inne i arenan finns det många restauranger och andra butiker där det säljs korv, läsk och godis. Under Frölundas hemmamatcher finns också flera souvenirbutiker och lottförsäljningsstånd.


Melodifestivalens deltävlingar har arrangerats i Scandinavium flera gånger de senaste åren (2003-2015). Dessutom har Scandinavium stått som värd för Eurovision Song Contest 1985. Här har artister och grupper som Fame, Shirley Clamp, Alcazar, Pandora, Anne-Lie Rydé, E-type, Nordman och The Ark tävlat om en finalplats i Globen.

Datum / Tid

lördag, 1 oktober 2016 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Scandinavium

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

635kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad