Menu

SKIFS vs KÖRBERG 50 år senare.

Göteborg

Scandinavium
lördag, 21 januari 2017 kl:19:30

Scandinavium den 21 januari 2017 kl. 19.30.

4 Plus i Aftonbladet. 4 getingar i Expressen. VÄRLDSKLASS AV KÖRBERG & SKIFS,
Aftonbladet satte ord på det publiken kände när två av landets största röster återförenades efter 50 år. Det som blev ett magiskt mästarmöte i augusti får nu äntligen sin fortsättning på stora arenor i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Det här är helt unika konserter och ett måste för dig som älskar musiken från 1960-talet. Konserterna fokuserar på låtar från denna tid och framförs tillsammans med ett stort, mäktigt dubbelband och en fantastisk kör. Helt enkelt gräddan av landets musikerelit, där många brukar spela med respektive sångare. Det blir hits från Cream, Beach Boys, Beatles, Animals, Kinks och många fler. Dessutom delar Skifs och Körberg med sig av personliga minnen och berättelser från tiden.

Det var ju 1966 som de möttes i Sveriges Radios popbandstävling. Björn med sitt band Slam Creepers och Tommy med The Maniacs. Förstaplatsen kneps av Skifs och Körberg blev tvåa. Men vid sidan av tävlingen fann de två unga männen varandra musikaliskt och de jammade tillsammans den dagen. Men efter det har de faktiskt aldrig stått på samma scen. Inte förrän nu, 50 år senare. Och vilken returmatch och återförening det är... Världsklass var ordet!

Föreställningen varar i cirka 2 timmar.
Ingen paus.

Boka gärna bord i Scandinaviums restaurang innan showen:
gotevent.se

Rullstolsplatser bokas på telefon 077-170 70 70.
Grupper bokar hos Got Event Biljett via e-post på eventinfo@gotevent.se



Scandinavium är en inomhusarena i Göteborg, som invigdes den 18 maj 1971 och byggdes ut 1991. Publikkapacitet är 12 044 personer vid sportevenemang och drygt 14 000 personer vid till exempel konserter. Publikrekordet vid ishockey är 14 044. Ishockeylaget Frölunda HC har Scandinavium som sin hemmaarena.


Scandinavium ligger centralt i Göteborg på Skånegatan, eller stadens Evenemangsstråk som lokalpolitikerna föredrar att kalla gatan med omnejd. I närheten finns även Ullevi, Svenska Mässan, Filmstaden Bergakungen, Universeum, Världskulturmuseet och Liseberg. Inne i arenan finns det många restauranger och andra butiker där det säljs korv, läsk och godis. Under Frölundas hemmamatcher finns också flera souvenirbutiker och lottförsäljningsstånd.


Melodifestivalens deltävlingar har arrangerats i Scandinavium flera gånger de senaste åren (2003-2015). Dessutom har Scandinavium stått som värd för Eurovision Song Contest 1985. Här har artister och grupper som Fame, Shirley Clamp, Alcazar, Pandora, Anne-Lie Rydé, E-type, Nordman och The Ark tävlat om en finalplats i Globen.

Datum / Tid

lördag, 21 januari 2017 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Scandinavium

Karta (Google)

Typ

Show

Kostnad

695kr - 895kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad