Menu

Flashdance the Musical

Göteborg

Scandinavium
fredag, 5 maj 2017 kl:19:30

Flashdance the Musical Fredagen den 5 maj 2017 kl. 19.30.

Succémusikalen Flashdance på turné
Filmen banade väg för en rejäl dansvåg på 1980-talet, med diskopumpande musiktema. I vinter är det återigen dags att plocka fram de neonfärgade benvärmarna och plugga in Irene Cara, Donna Summer och Kim Carnes i hörlurarna. Med start den 10 februari åker den hyllade scenversionen från China Teatern och The Theatre på turné.

Den dansexplosiva, romantiska och musikaliska Flashdance är den upplyftande berättelsen om en ung kvinnas kamp för att bli oberoende, finna kärleken och förverkliga sin dröm. Med spektakulär dans, romantik och en god portion humor som grund sprakar musikalen av medryckande 80-talshits såsom den Oscars belönade titellåten Flashdance - What A Feeling, Maniac, Gloria, Manhunt och I Love Rock n’ Roll.

Med start den 10 februari beger sig den 30 man starka ensemblen med musikalstjärnorna Hanna Von Spreti (tidigare Lindblad) och Karl Dyall i spetsen på turné. Denna scenversion har tidigare spelat för fulla hus på China Teatern i Stockholm och The Theatre i Göteborg Inför en jublande publik och hyllande presskår.

För regin står Anders Albien, renommerad för bl a Dirty Dancing, Rock of Ages, Hairspray och Spamalot. Jennie Widegren från dansgruppen BOUNCE står för koreografin.

Flashdance på turné presenteras av Live Nation, 2Entertain och Vicky Nöjesproduktion.


10-11.2 Linköping, SAAB Arena
18.2 Gävle, Gavlerinken Arena
25.2 Luleå, COOP Norrbotten Arena
4-5.3 Malmö, Malmö Arena
10-11.3 Helsingborg, Helsingborg Arena
5-6.5 Göteborg, Scandinavium
12-13.5 Karlstad, Löfbergs Arena

Föreställningen varar i ca 2 tim. 55 min inkl. 25 min. paus.

Rullstolsplatser bokas hos Got Event Biljett på telefon 031-811020.

Grupper bokar via e-post hos Got Event Biljett, på eventinfo@gotevent.se

Ingen åldersgräns.



Scandinavium är en inomhusarena i Göteborg, som invigdes den 18 maj 1971 och byggdes ut 1991. Publikkapacitet är 12 044 personer vid sportevenemang och drygt 14 000 personer vid till exempel konserter. Publikrekordet vid ishockey är 14 044. Ishockeylaget Frölunda HC har Scandinavium som sin hemmaarena.


Scandinavium ligger centralt i Göteborg på Skånegatan, eller stadens Evenemangsstråk som lokalpolitikerna föredrar att kalla gatan med omnejd. I närheten finns även Ullevi, Svenska Mässan, Filmstaden Bergakungen, Universeum, Världskulturmuseet och Liseberg. Inne i arenan finns det många restauranger och andra butiker där det säljs korv, läsk och godis. Under Frölundas hemmamatcher finns också flera souvenirbutiker och lottförsäljningsstånd.


Melodifestivalens deltävlingar har arrangerats i Scandinavium flera gånger de senaste åren (2003-2015). Dessutom har Scandinavium stått som värd för Eurovision Song Contest 1985. Här har artister och grupper som Fame, Shirley Clamp, Alcazar, Pandora, Anne-Lie Rydé, E-type, Nordman och The Ark tävlat om en finalplats i Globen.

Datum / Tid

fredag, 5 maj 2017 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Scandinavium

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

635kr - 840kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad